carlemany

Verónica Sánchez Orpella ha guanyat el premi Carlemany per al Foment de la Lectura que s’ha lliurat aquest vespre. El premi, convocat pel Govern d’Andorra, Grup 62 a través de les editorials Columna i Proa, i la Fundació Enciclopèdia Catalana està dotat amb 10.000 euros.

La guanyadora, Verónica Sánchez Orpella (Barcelona, 1983), és llicenciada en humanitats i periodisme a la UPF. Ha col.laborat amb El País, El Punt i la revista Quimera. Actualment treballa com a professora de Literatura a l’Aula Escola Europea.

Entre 2011 i 2012 va viatjar set mesos per Àsia (Rússia, Mongòlia, Xina, Tibet, Nepal, Butan, Sud­est asiàtic i Nova Zelanda) i allà es va començar a gestar L’escapista.

L’escapista (títol provisional de l’obra guanyadora) és una novel.la que ens explica la història d’un adolescent de Barcelona que canvia la seva rutina quan el seu pare, figura intermitent en la seva vida, el convida a emprendre un viatge d’un any per Àsia. Empès per l’esperit aventurer de la pel.lícula Into the Wild, però també amb la sensació de descontrol vital típica de l’edat, el protagonista comença una travessia que el portarà per Rússia, Mongòlia, la Xina, el Tibet i el Nepal. Un periple que l’allunyarà de les dones de la seva vida, els referents més importants del protagonista, amb qui haurà de definir noves relacions a distància.

Un llibre amb forta presència de referents musicals, literaris i audiovisuals, i una reflexió sobre la incidència de les noves tecnologies en la forma de viatjar –ja que impedeixen la desconnexió, la incertesa, la por i el viatge interior que hauria de suposar marxar tan lluny de casa–, que la converteixen en una novel.la per entendre el viatge com una manera de comprendre el propi món.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada