gelabert-sanchezLa guanyadora de la quarta edició del Premi Carlemany per al Foment de la Lectura 2014, Verónica Sánchez, ha visitat Andorra per parlar de la seva novel·la ‘Coses que no podrem evitar’ a alumnes de diferents centres educatius del país, en els mitjans de comunicació i finalment, ha fet la presentació de l’obra a La Central, el nou espai del servei de Joventut d’Andorra la Vella. Durant la seva intervenció, la guanyadora del Premi Carlemany ha donat tots els detalls de la seva primera novel·la protagonitzada per un adolescent que viatja amb el seu pare des de Rússia a Nepal, un viatge que ella mateixa va realitzar i que li va servir de font d’inspiració per poder narrar tota la història. Durant tota la trama l’escriptora fa servir un ampli ventall de referències culturals, amb la intenció, segons diu, “d’aconseguir que qui llegeixi la novel·la es quedi també amb sèries i música bona”. Segons ha explicat Sánchez, no és un llibre autobiogràfic, “tot i que els escenaris i alguns personatges són reals”.

‘Coses que no podrem evitar’, explica la història d’un noi de Barcelona que, arrossegat pel seu pare, emprèn un viatge d’un any per Rússia, Mongòlia, la Xina, el Tibet, i el Nepal, un país especialment d’actualitat durant la darrera setmana. Aquest viatge farà a l’adolescent allunyar-se de les dones de la seva vida, els referents més importants del protagonista, amb qui haurà de definir noves relacions a distància. L’obra, a més, fa una reflexió sobre les noves tecnologies i el fet que les xarxes socials no deixin al protagonista aprofitar el viatge de manera plena.

La guanyadora de la quarta edició del Premi Carlemany, Verónica Sánchez, ha demanat a les autoritats presents que tot i la crisi, no acabi mai el Premi Carlemany, ja que “els joves estan feliços que el sistema educatiu els doni una eina tan potent com el pensament crític, i la vida un espai per fer-lo servir”.

Durant la presentació de la seva primera obra, l’autora ha fet especial rellevància en la implicació dels joves i adolescents en aquest certamen literari i la importància de fomentar la lectura entre aquest públic, “una de les meves prioritats com a professora”. En aquest sentit, i com ja va destacar l’escriptora durant l’acte de lliurament del premi el passat mes de novembre, ha parlat de la ironia que suposa ensenyar literatura a joves i alhora haver rebut el premi que atorga, precisament, un jurat format per estudiants.

Aquesta novel·la, publicada el passat mes de març per l’editorial Columna Edicions, està tenint una gran acceptació entre els lectors, de fet, fa unes setmanes era el sisè llibre més venut a Catalunya.

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha felicitat la guanyadora Verónica Sánchez, i ha assegurat que l’objectiu del Premi Carlemany “és posar de relleu l’interès per oferir bones històries a tothom”.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada