Vermut i política subliminal a l’Artalroc

Mostrar la bellesa com a argument per reivindicar un territori. Aquesta ha estat un de les premisses debatudes per la vintena de persones que han reservat un lloc a la sala Artalroc per gaudir, aquest diumenge al migdia, d’un vermut en companyia dels autors de l’exposició ‘Madriu 8.8’. “Fem una política més subliminal que les autoritats”, exposava un dels autors Jaume Riba, davant la mirada atenta dels convidats, entre els quals l’artista Sergi Mas.

Vermut, cervesa, patates, olives, escopinyes, fotografies en blanc i negre de la Vall del Madriu, els dos autors de l’exposició i alguns convidats de luxe, com l’artista Sergi Mas, han gaudit aquest diumenge al migdia d’un vermut mentre han comentat ai debatut alguns dels aspectes relacionats amb la professió dels fotògrafs i de l’exposició ‘Madriu 8.8’.

Ambient informal i proximitat entre els assistents i els fotògrafs. “Parlem de fotos i parlem del Madriu, que es tracta d’això, perquè el dia de la inauguració et pots trobar la persona que exposa, però a vegades hi ha tanta gent que no pots ni parlar”, ha explicat l’altre autor de l’exposició, Àlex Tena, per afegir “potser un format com el d’avui s’hauria de repetir perquè tens l’oportunitat d’escoltar en viu la visió del fotògraf”.

Riba ha aplaudit la iniciativa del Govern de muntar un vermut a l’exposició amb els dos fotògrafs, “perquè hi ha menys gent que durant la inauguració i pots cuidar més els assistents”. Així, la vintena de convidats que hi han assistit han pogut conèixer, de boca dels artistes, que l’exposició de 42 fotografies és en blanc i negre “perquè està de moda i perquè és una manera d’innovar i de veure el Madriu com mai abans s’havia vist”.

Els espectadors també han pogut saber, entre d’altres, que a Riba li agrada fotografiar paisatges amb núvols “perquè si al cel no hi passa res, la foto és de catàleg turístic”. Que “mostrar la bellesa d’un paisatge és reivindicar un territori” i que “la foto de sort” de l’exposició és aquella en què hi apareix un primer pla d’un isard.

(Text i foto: ANA)