Les verdures i les hortalisses contenen les vitamines i els minerals necessaris per al bon funcionament de l’organisme. Existeix gran quantitat de minerals que el consum habitual de verdures i hortalisses pot aportar a la nostra dieta, com el ferro, el zinc, el fòsfor, el potassi, el calci, el magnesi o el coure.
El ferro resulta molt beneficiós per a la sang i el cervell, i és un potent nutrient per als músculs. El zinc elimina els radicals lliures de l’organisme i millora l’elasticitat de la pell. El fòsfor fa desaparèixer deixalles de l’organisme i reparar cèl·lules i teixits, facilita les digestions, protegeix la salut de dents i ossos, incrementa els nivells d’energia en el cos i millora la memòria. El potassi impulsa el creixement de l’organisme, conserva sans els músculs i ossos i col·labora en l’equilibri osmòtic.
El calci s’encarrega de mantenir els ossos i dents sans i participa en la coagulació de la sang. El magnesi també té un paper molt important en el manteniment de les dents, els ossos o el cor. Activa els enzims que s’encarreguen d’alliberar glucosa, promou la formació de proteïnes, forma part de l’estructura òssia i impulsa el bon funcionament del sistema nerviós.
Finalment, el coure, que resulta clau en l’assimilació del ferro, intervé en la formació d’alguns enzims, glòbuls vermells i hemoglobina, i impulsa l’assimilació de vitamina C per part del cos.
Per Consumer/eroski.com – Tot Sant Cugat