Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha tornat a elevar a ALERTA el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT, ja que les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indiquen que la propera nit i fins el migdia de demà hi haurà vent molt intens de component nord a tota la franja pirinenca, especialment en cotes altes, podent-se superar el llindar de 90 km/h i en alguns punts arribant-se als 125 km/h. Degut a la neu acumulada, es podrà produir el fenomen del torb, que pot dificultar la visibilitat a les carreteres.

L’ALERTA s’ha establert per l’augment de la probabilitat que es produeixin ratxes més fortes a les comarques d’Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alt Urgell, Cerdanya, Berguedà, Ripollès i Alt Empordà. També bufarà fort a l’Aran, Noguera, Solsonès, Garrotxa, Osona, Selva i Vallès Oriental.

És altament recomanable que les travesses de muntanya o activitats en cotes mitjanes o altes es posposin a les zones abans indicades durant el període d’afectació. En les activitats i treballs en alçada caldrà també reforçar la seguretat.

Aquesta matinada es poden produir glaçades a moltes parts del territori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada