Vendrell vol conèixer els plans del comú després de l’anul·lació definitiva de la mútua dels urbans

La consellera de Partit Socialdemòcrata+Independents al comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, vol que la majoria comunal expliqui al ple com pensa reconduir la situació generada arran de l’anul·lació a la justícia de la mútua per als agents de circulació. Per això, ha tramitat dues preguntes que s’hauran de respondre dilluns vinent en la sessió del ple de la corporació i on demana si es contractarà o no una asseguradora externa per cobrir les prestacions dels urbans i si aquestes condicions s’acabaran ampliant a la resta de treballadors públics.

En l’escrit entrat a tràmit per la representant de PS+I, es recorda “l’aute de data 12 de novembre de 2018 (Causa 2018-43 i 44-RE) del Tribunal Constitucional” i es demana a la cònsol que “s’informés al Consell de Comú sobre les intencions de la majoria comunal en relació a l’obligació definida en l’article 36 de la Llei 8/2005 del 21 de febrer dels agents de circulació comunal”. En concret, es vol “saber si el Comú contractarà les pòlisses d’assegurances oportunes o si assumirà les despeses futures derivades de les baixes per accidents laborals i per malaltia professional”.

També es posen en relleu “les declaracions passades fetes per la Sra. Cònsol Major, Sra. Trini Marin en relació a la no discriminació entre els diferents col·lectius de treballadors comunals” i, per això, es pregunta si “s’aplicarà la mateixa política per la resta” d’empleats de la corporació.

Vendrell recorda que, des de PS+I ja “vam votar en contra de la mútua perquè pensaven que l’article de la llei podia ser inconstitucional” i que, ara, queda clar que “hauria de modificar-se al Consell”. Sobre la pregunta, apunta que “volem saber quina és la intenció de la majoria: contractar una assegurança privada o assumir el risc de no contractar-ne cap i pagar-ho de les arques comunals”. També apunta que “la cònsol ha dit per activa i per passiva que no vol discriminar els treballadors” i per això vol que aclareixi si “aquesta filosofia s’aplicarà” i, per tant, l’assegurança s’ampliarà a tota la plantilla.

TOTES LES NOTÍCIES