La consellera de la minoria al Comú d’Escaldes-Engordany per PS+Independents, Cèlia Vendrell, ha explicat el seu punt de vista en relació a la negociació entre el Govern i els comuns sobre les competències. Vendrell considera que les estructures dels comuns han de continuar existint, però que hi ha competències comunals que han de passar a ser estatals i que la paraula ‘coordinació’ no li molesta. En aquest sentit, assegura que hi ha d’haver una relació entre les administracions, i tot i que ‘evidentment els comuns perdrien sobirania però hi guanyaria el ciutadà’.

La consellera de l’oposició al Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, considera que hi ha certes competències que haurien de passar a ser estatals ‘perquè l’evolució de la societat ho requereix’. Vendrell ha posat d’exemple els registres de comerços, que haurien de passar a ser competència del Govern per evitar que el ciutadà hagi de passar per dos filtres.

A més, la cap de l’oposició d’Escaldes-Engordany afirma que el concepte de coordinació proposat pel Govern ‘no és una paraula que em molesti’, ja que considera que el benefici cap al ciutadà ha de passar per davant de la pèrdua de sobirania que puguin patir els comuns. En aquest sentit, creu que el ciutadà no s’ha de veure diferenciat pel fet que visqui en una parròquia o una altra.

Vendrell ha afegit que la reacció dels comuns davant de la proposta feta pel Govern ‘ha estat virulenta’, i que entén que per a un cònsol en mandat sigui difícil d’acceptar que els comuns deixin de tenir tant de pes com fins ara, però la consellera assegura que ‘si ho mirem des d’un punt de vista nacional i pel bé del ciutadà, aquesta proposta del Govern no hauria de ser tan difícil d’aprovar’ una vegada ben analitzada i posant sobre la taula tot el que faci falta. De fet, considera que el sentit general de la proposta ‘es pot compartir bastant’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada