La  consellera de Partit Socialdemòcrata + Independents (PS+I) a la minoria a Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, vol saber quines repercussions tindrà la sentència del Tribunal Constitucional que va anul·lar la mútua dels agents de circulació del comú. Per això ha tramitat una pregunta que la majoria de Demòcrates per Andorra (DA) haurà de respondre divendres vinent, en el ple de la corporació, i on també demana quines mesures es prendran arran de la resolució de l’organisme.

En l’escrit enviat als consols escaldencs, Vendrell recorda que el Constitucional va anul·lar les sentències tant de Batllia com del Superior on es donava la raó al comú i “va ordenar retrotreure les actuacions al moment del pronunciament”. Per això, demana si la majoria “ens pot explicar quines repercussions tindran sobre la mútua dels agents de circulació aquests acords” i quines decisions pensa prendre el comú (…) per tal de doner compliment a l’article 36 de la Llei (…) dels agents de circulació comunals”.

Aquest article és el que estableix que els urbans de les diferents parròquies han de tenir una assegurança complementària. La consellera de PS+I, però, remarca que “el TC ha dit que la mútua no pot ser d’obligat compliment sinó que ha de ser d’afiliació voluntària”, fet que no es produïa amb el sistema que va impulsar la majoria demòcrata a Escaldes. “La que tenen és obligatòria i és el que ha tombat el tribunal”, ha recordat.

La representant socialdemòcrata a la corporació ha explicat que amb la pregunta formulada “volem saber què passarà a partir d’ara i quins tràmits ha de fer el comú per donar compliment a l’article 36 de la Llei dels agents de circulació”. Al seu entendre, “si no és amb la mútua, ha de ser mitjançant un servei d’assegurança per aquest col·lectiu”. Amb la qüestió, Vendrell també recorda que “la cònsol va dir que la volia fer extensiva a tots els treballadors comunals” i, per això, vol saber si aquesta intenció es manté.

Des de PS+I s’ha tramitat una segona pregunta a contestar durant el ple. En aquest cas fa referència a l’ordinació reguladora de la vall del Madriu. La consellera de la formació recorda que el passat 26 de setembre se’ls va lliurar una còpia del projecte existent i demana “quatre mesos després d’aquesta versió quin és el calendari de treball” previst en relació a aquesta normativa i “quan es creu que estarà disponible per la seva aprovació en els consells de comú de les quatre parròquies afectades”.

Aquesta qüestió, de fet, es va intentar fer en el ple de la corporació celebrat el passat 15 de desembre. Llavors, però, no va ser admesa perquè la majoria va decidir no incloure en l’ordre del dia l’habitual punt final de precs i preguntes.

Text: PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada