celia-vendrellLa  consellera de Partit Socialdemòcrata + Independents (PS+I) a la minoria del comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha tramitat diverses preguntes que la majoria de Demòcrates per Andorra (DA) haurà de respondre durant la sessió de la corporació que s’ha de celebrar aquest dimecres. Entre els temes pels quals s’ha interessat Vendrell hi ha la polèmica pel subministrament d’aigua des d’Andorra la Vella a l’hospital de Nostra Senyora de Meritxell, assumpte especialment important tenint en compte que afecta el centre sanitari més important del país.

Així, la representant de PS+I a la corporació escaldenca recorda “les notícies recents” aparegudes sobre el fet que Andorra la Vela hagi tallat la connexió que es va fer l’estiu del 2015 per garantir el subministrament al centre mèdic. Davant d’aquestes informacions, Vendrell vol conèixer “l’opinió dels cònsols”. També demana si el comú sap quan es farà l’assemblea extraordinària de CAPESA que ha de servir per aprovar l’ampliació de capital de la societat.

La consellera socialdemòcrata ha apuntat que “en les notícies es deia que per un motiu econòmic CAPESA havia sol·licitat tornar a subministrar aigua a l’hospital” i ha demanat conèixer “l’opinió” dels cònsols sobre aquest fet. També ha posat en relleu que l’assemblea de socis ha de servir per donar el vistiplau a una ampliació de capital necessària per “fer front al pagament de varis temes que té sobre la taula i, en concret, els dos nous dipòsits”.

Competències

Una altra pregunta formulada per la representant de PS+I té a veure amb l’estat de la reforma del model de competències i transferències. Vendrell recorda que fa “gairebé nou mesos” que Consol Naudi va jurar com a secretària d’Estat i “cinc mesos” des de la darrera qüestió sobre el tema formulada en sessió de comú. Davant d’aquest temps transcorregut, demana als cònsols “quines comunicacions han tingut des del mes de gener (…) amb la senyora Naudi, quin calendari de treball està previst i quan es creu que es disposarà d’un esborrany de llei”.

La consellera de PS+I ha indicat que aquesta reforma “és un dels punts importants que portàvem tots els partits a les passades eleccions” i defensa que “la llei de competències ha de ser consensuada; l’hem de compartir tots”. Així, ha reiterat que “sempre hem demanat que se’ns informi de com està la qüestió”, ja que “és un tema molt important per al futur d’Andorra”.

Vendrell també ha tramitat un prec per poder parlar dels parcs infantils de la parròquia amb l’objectiu de “millorar-ne la seguretat”. En concret, la política socialdemòcrata ha explicat que “he parlat amb pares i avis de nens que els utilitzen i m’han fet varis suggeriments”. Un d’ells passa per “limitar els espais en funcions de les edats” per tal de “no barrejar nens petits amb adolescents”. I és que, ha remarcat, “els usos que en fan uns i altres són diferents i, en segons quines zones, hi ha una incompatibilitat entre les dues edats”. La política del PS ha volgut deixar clar que “la idea és que els cònsols ho tinguin en consideració perquè tot està encarat a la millora de la seguretat”.

La consellera de PS+I ha tramitat dues preguntes més. En la primera, demana informació sobre “el projecte d’ordinació que ha de regular, entre altres aspectes, l’accés motoritzat” a la vall del Madriu. En la segona, qüestiona la majoria sobre els motius pels quals en l’ordre del dia de la sessió no hi és l’aprovació del nou pla d’urbanisme de la parròquia, tot recordant que “a principis del mes de setembre” la cònsol major “em va justificar la data tardana del consell de comú” perquè “es volia sotmetre a aprovació” el nou document. 

Text: PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada