La consellera de Partit Socialdemocrata+Independents (PS+I) al comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, vol saber què ha fet la majoria de Demòcrates per Andorra a la corporació per cobrar les transferències pendents de l’any 2017. Per això, ha tramitat una pregunta que s’haurà de respondre en la sessió prevista per aquest dilluns. Vendrell ha advertit que el fet de no realitzar el pagament dels diners que finalment no es van congelar suposa una vulneració de la llei per part del Govern ‘taronja’.

En l’escrit tramitat per la representant de PS+I, es recorda que “en la sessió de Consell General per l’aprovació de la Llei del pressupost per a l’exercici 2017 (…)” es va aprovar aquest “però sense la congelació de l’import de les transferències cap als comuns com havia succeït els tres exercicis anteriors”. També apunta que enguany, el 4 de maig, a pregunta del parlamentari Pere López es va “qüestionar el Govern sobre la forma en què es faran aquestes transferències i també sobre el seu calendari”. Per últim, es remarca que “a data d’avui, no s’ha tramitat cap llei de crèdit extraordinari (…) pel pagament (…) i, per tant, no s’han realitzat”.

Davant d’això, Vendrell demana a la cònsol major si “el Govern ha tingut converses amb vostè sobre aquest tema”. També vol saber, en cas afirmatiu, “el calendari que té previst” l’executiu.

La consellera de PS+I ha recordat que, en el seu dia, “el PS no va votar la congelació de les transferències perquè DA no havia fet la feina” a què s’havia compromès. Per tant, ara, “el Govern deu les transferències i encara no s’han cobrat”. A banda, “no s’ha previst partida al pressupost 2018 i estem esperant per veure com ho faran” .

Vendrell ha indicat que “estem preocupats”, ja que, per una banda, “estem a finals de juny i al Consell General no s’ha tramitat cap llei de crèdit per pagar aquestes transferències” i, per l’altra, perquè “veiem com DA, en no estar d’acord amb la no congelació, ha decidit de forma unilateral que continuaran congelades encara que es votés en contra”. Per tant, el que està passant és que “un grup polític, que a més és el que governa, no respecta les lleis en vigor”. Davant d’aquesta situació, des de PS+I també “volem saber què ha fet el comú perquè es cobrin aquestes transferències”.

Text i foto PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada