Vendrell celebra la voluntat del comú de comprar el terreny de davant l’església de Sant Pere

La  consellera de Partit Socialdemòcrates + Independents (PS+I) al comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha celebrat que la corporació estigui negociant la compra del terreny de davant l’església de Sant Pere actualment llogat i emprat com a aparcament. I és que, ha recordat, es tracta d’una idea que fa temps va ser proposada des de la formació i que, de fet, estava recollida al programa electoral de les comunals d’ara fa un any.
En declaracions recollides aquest dilluns pel Diari d’Andorra, la cònsol major de la parròquia, Trini Marín, ha apuntat que el comú està treballant en la possibilitat de comprar la parcel·la. Actualment, aquest espai està llogat per la corporació, que hi ha situat un aparcament de barrera que dóna servei a una zona, justament, molt mancada de places per a l’estacionament de vehicles.

Vendrell ha deixat clar que des de PS+I es veu amb bons ulls aquesta possible operació, ja que, de fet, fa anys que defensa que seria una inversió molt interessant per a la parròquia. “A l’equip de la majoria actual ja li vam comunicar el mandat passat que era important que el comú comprès el terreny, si no per fer un aparcament, almenys perquè el poble tingués un espai per poder fer serveis en benefici del ciutadà”, ha recordat la consellera comunal.

Al seu entendre, un bon ús per a la parcel·la seria la d’incrementar els llocs d’estacionaments per a vehicles d’una zona que, ha apuntat, està molt mancada en aquest sentit. “Sempre hem pensat que seria beneficiós dotar places d’aparcament a la part alta de Carlemany. Realment ara ei falten. Es veu en el dia a dia perquè aquest terreny sempre està ple de vehicles. És una zona que hem de dinamitzar i així es pot fer”, ha explicat.

PS+I ja va defensar aquesta possibilitat durant la campanya electoral de les comunals de l’any passat. Així, un dels punts del programa centrats en urbanisme, s’avançava que “crearem més places d’aparcament, valorant diversos terrenys en desús i la possibilitat de comprar el terreny de davant l’església”. Ja llavors, Vendrell va proposar, fins i tot, la possibilitat de finançar la compra amb un préstec bancari que es podria assumir amb part dels ingressos que anualment rep el comú per la gestió dels pàrquings.

Text i foto: PS