Vendrell aposta per posar fi “a 20 anys del govern conservador” a Escaldes

La candidatura de PS+Independents a Escaldes-Engordany ha tancat la campanya electoral amb la reunió de poble celebrada a la sala d’actes del comú. La cap de llista, Cèlia Vendrel, ha repassat els principals punts del programa a la vegada que ha criticat la manca de diàleg de la majoria demòcrata. La seva petició ha estat clara: comptar amb el vot dels ciutadans per posar fi a “20 anys del govern conservador” a la parròquia.

La primera a intervenir ha estat la número 13 de la llista, Susanna Vela. L’ex ministra de Cultura i actual secretària d’organització del PS ha criticat, d’una banda, que el debat de les transferències i competències, que “ja hauria d’estar resolt” encara estigui obert perquè “DA ha defugit les seves responsabilitats i ha volgut fer un doble discurs”. A la vegada, ha retret que a la formació se’ls acusi de falta de solidaritat quan “ells podrien haver canviat les coses”. Vela també s’ha mostrat critica amb un mandat on “DA ha viscut de rendes”. També ha posat en relleu que “més enllà de Vivand, tot just s’han limitat a funcionar”.

De la seva banda, el candidat a cònsol menor, Aleix Mañosas, ha retret a l’actual majoria demòcrata la manca de transparència. “No ho han estat ni amb nosaltres ni, sobretot, amb els ciutadans”. Un exemple, ha recordat, es va viure tot just començar el mandat quan “la gent va saber que els cònsols es volien pujar el sou 700 euros al mes perquè nosaltres ho vam preguntar”. En contraposició a aquesta actitud, el candidat de PS+Indepedents ha posat sobre la taula les propostes del programa electoral per fer més proper el comú a la població. Idees que tenen com a objectiu que “el poble es faci seva la corporacio, tots els ciutadans i no només els electors”. Mañosas s’ha mostrat optimista i ha assegurat que “el diumenge farem obrir les finestres del comú i farem entrar aire fresc”.

L’encarregada de tancar l’acte ha estat la cap de llista, Cèlia Vendrell, que ha desgranat les diferents idees del programa. Ha remarcat la necessitat de “redefinir i adaptar les competències i les transferències” i ha recordat que un ciutadà escaldenc “rep un terç que un de Canillo”. La candidata a cònsol major ha deixat clar que “volem ser solidaris a les altres parròquies, però no rucs”.

Els problemes amb l’aigua també han ocupat part del discurs. Vendrell ha criticat que “hem estat vint anys per construir un dipòsit” i ha explicat les propostes que des de la formació es fan per solucionar la situació, que passen per l’increment del capital social de Capesa que té el comú.

La cap de llista també ha destacat la voluntat d’aconseguir que Escaldes sigui “admirada com a vila amb aigua termal” i ha lamentat la poca promoció que es fa d’aquest bé. “No és normal que nens de 13 anys de la classe del meu fill no sàpiguen que tenim aigua termal”, ha apuntat. Amb Vivand, ha recordat, el tema “no està tancat” i, per això, ha defensat la necessitat d’una consulta, al mateix temps que ha demanat “ser valents amb el Madriu” per fer “un autèntic pla de gestió” i “decidir com s’hi pot accedir”.

Vendrell ha destacat per cloure la seva al·locució que la candidatura de PS+Independents “és l’alternativa real a la política de la imposició i conservadora de la dreta que fa 20 anys que governa” ja que “nosaltres som el diàleg i la transparència”. Un cop finalitzat el discurs ha presentat un a un els membres de la llista i els ha fet pujar a l’escenari per rebre l’ovació de la sala.

Text i foto. PS