Vela creu que l’enquesta de CRES demostra que el projecte del PS il·lusiona

La primera secretària del Partit Socialdemòcrata (PS) i també número 2 de la llista nacional de la formació, Susanna Vela, ha valorat positivament els resultats de l’enquesta política feta pública aquest dijous pel Centre de Reserca i Estudis Sociològics (CRES). Així, ha posat en relleu que el sondeig revela que hi ha “dos models de país”, el socialdemòcrata i el de DA, que l’acció dels demòcrates ha generat una gran desafecció i que es consolida la tendència a l’alça del partit.
En primer lloc, Vela ha volgut advertir que a la mostra d’enquestats –en aquest cas ampliada a 800 pel que fa als ciutadans andorrans- hi ha una “sobredimensió” de votants de DA a les darreres eleccions, fet que pot haver influït en uns resultats on els ‘taronja’ surten com a primera força. En segon lloc, amb un 29% dels suports, hi figura el PS. Per això, la primera secretària socialdemòcrata ha indicat que “l’enquesta demostra que hi ha dos models de país: el que representa DA, oligarca, clientelar, d’una Andorra per a pocs; i el nostre, que compta amb tothom, que treballa per a tots, pel benestar de la societat i la millora de la democràcia”.
Per a Vela, els resultats també demostren que, mentre que l’acció del Govern ‘taronja’ i les lleis aprovades per ells al Consell General generen “desafecció”, en canvi, “el projecte del PS il·lusiona i dona esperances de canvi real que aquest país necessita”. A més, s’ha mostrat satisfeta pel fet que sigui l’única formació a la qual els enquestats aproven per la tasca feta a l’oposició, “gran mèrit atenent que només érem tres consellers generals”. També considera molt positiu que els resultats evidencien que “es consolida la tendència a l’alça del PS” en passar del 23% del suport ara fa uns mesos a un 29%.
Sobre l’elevat nombre de persones indecises, Vela ha apuntat que, al seu entendre, es pot considerar que “som una societat madura democràticament”, ja que “necessita llegir projectes i programes”. Per això, ha avançat que, des del PS, “no escatimarem esforços per fer-los arribar i explicar els nostres”.

TOTES LES NOTÍCIES