Valorar l’aigua quan ens falta

Fa uns dies que hi va haver un despreniment en el riu Madriu o un trencament en els tubs de l’aigua o alguna cosa semblant, i més o menys unes 30.000 persones hem estat sense aigua, i als tres o quatre dies, que va tornar a ploure una altra vegada el mateix, però aquesta vegada, van repartir garrafes d’aigua de 6 litres. No vull suposar o pensar, si cada vegada que plogui, estarem sense aigua, fins que ho puguin solucionar. Cal pensar en tots, els forners, pastissers, restaurants, granges, hotels, perruqueries, etc. Que per aquest motiu no han pogut realitzar les seves tasques, qui es farà càrrec ara, dels problemes que han hagut de patir, per no poder atendre a les persones de les quals gràcies a elles podien haver obtingut una suma de diners per poder solucionar els seus deutes?. Per això he volgut fer aquest article sobre l’aigua, perquè puguem reflexionar i recapacitar del que tenim i trobem a faltar quan se’ns treu.

Avui en dia es reconeix l’aigua neta i pura com un do miraculós en si mateix, però n’hi ha que la veuen com un producte en lloc d’un dret per a tothom. Per això, l’aigua s’està convertint en un factor important en molts conflictes armats de tot el planeta. Els canvis en les pautes meteorològiques fan que escassegi un recurs que abans era abundant.

Els problemes relatius a l’aigua són una cruïlla enmig del nostre temps: crisi ecològica, pobresa, migracions, canvi climàtic, etc. Primer, necessitem recordar els diversos sentits de l’aigua (físic, biològic, social, espiritual i filosòfic).

En tot el món l’aigua que surt de la seva aixeta sol estar privatitzada. Depèn de grans empreses. L’aigua ha estat anomenada l’ or blau del segle 21, ja que s’ha convertit en un dels béns més preuats.

L’aigua propicia el benestar de la població i el creixement inclusiu, i té un impacte positiu en la vida de milers de milions de persones, en incidir en qüestions que afecten la seguretat alimentària i energètica, la salut humana i al medi ambient.

Si caiguéssim en una illa tropical, el primer que hauríem de fer per subsistir dos o tres dies seria obtenir aigua per hidratar-nos. Tot i que no mengéssim en una setmana estaríem molt febles, sí, però sense aigua morim abans.

I què fa l’home modern i evolucionat en relació amb l’aigua i la vida que comporta? Negoci. Sí, per dur que sembli. L’aigua és un negoci en tots els països del món, tant rics com pobres.

Cada vegada hi ha menys fonts a les ciutats que subministrin aigua gratuïta i les fonts naturals es tanquen perquè diuen que la seva aigua no és potable, així que cada dia més s’utilitza l’aigua de l’aixeta i l’aigua embotellada.

Sabeu que tenen en comú l’aigua de l’aixeta i l’aigua embotellada? Que hem de pagar per ella. I si paguem per l’aigua, paguem per la vida, paguem per existir. Els diners que paguem per l’aigua de l’aixeta que bevem o per l’ampolla d’aigua embotellada que comprem al supermercat va a parar a empreses.

Quan penso en l’afortunats que som per tenir aigua a les nostres llars, m’indigna pensar que alguns de nosaltres encara la tirem com si no tingués valor. L’aigua de moltes cases, freda i calenta, ens donem el luxe de tirar-la malgastar-la. Valorar la importància de l’aigua, és tan comú i ordinari per a nosaltres que hem oblidat el seu valor, la contaminem, la malbaratem o tirem quan encara en molts països hi ha milions de persones que no es poden donar el gran luxe que nosaltres ens podem donar .

La meva opinió és que l’aigua és un recurs natural que hem de cuidar diàriament i evitar contaminar perquè l’aigua és molt important per a la nostra existència i sense la qual no podríem viure. Però per a això necessitem que tota la gent prengui consciència i s’adoni que l’aigua és essencial per a la nostra vida. Però potser perquè tothom prengui aquesta consciència ambiental ens falta molt, desafortunadament l’aigua s’està esgotant i la gent la segueix contaminant i això és una cosa realment preocupant i alarmant ja que la tercera part de la terra és aigua.

Una gota d’aigua és flexible. Una gota d’aigua és poderosa. Una gota d’aigua és més necessària que mai. Cada ésser humà pot unir-se a la croada per a aquest valuós líquid, cuidant cada gota diàriament.

L’aigua és molt important per al benestar de les nostres vides, per això hem d’aprendre a cuidar-la no malbaratant-la.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada