El domini esquiable de Vallnord tanca, aquest diumenge, la temporada d’esquí 2012-2013, i ho fa amb un balanç ‘agredolç’ segons ha explicat el director general de l’estació, Martí Rafel. Tot i que la neu abundant ha afavorit els sectors de Pal i Arinsal i s’han aconseguit importants xifres d’esquiadors, les nevades que han obligat a tancar el sector d’Arcalís durant vuit dies han donat el punt negatiu a la temporada.

El bon temps i el sol han acompanyat aquest diumenge, darrer dia de temporada d’esquí de Vallnord. Així, els esquiadors més aficionats han pogut acomiadar-se de l’esquí a les valls del Nord amb les millors condicions possibles.

A falta de tenir les xifres definitives d’esquiadors i el tancament de comptes de la temporada, el director general de Vallnord, Martí Rafel, ha fet un balanç ‘agredolç’. Per una banda ha celebrat que aquest hivern ‘hi ha hagut molta neu, s’ha creat molt bon ambient i s’ha esquiat molt’, i que això ha estat molt positiu per als sectors de Pal i Arinsal, que han experimentat un ‘creixement importantíssim’ respecte de l’any passat.

El cantó negatiu, però, han estat els dies de tancament del sector d’Arcalís, que han estat vuit, alguns coincidint amb caps de setmana, i fins i tot dies tan assenyalats com el de Carnaval, que no es va poder obrir. Rafel ha reconegut que les pèrdues que suposa haver de tancar tants dies, ‘en què la caixa és zero, no venem ni un forfet, ni un entrepà, res’, és impossible de remuntar. És per això que Secnoa ja té ‘gairebé assumit’ les pèrdues que això suposa, però Martí apunta que ‘són causes majors’, i que el clima d’aquest any, amb 58 dies de nevades ha estat extraordinari. Tot i així, apunta que en els darrers anys ja s’han fet accions per millorar l’accés per carretera i que es pugui arribar al sector, però que no ha estat suficient i ‘s’haurà de mirar de trobar alguna solució’.

En el conjunt total de Vallnord, al menys, s’espera un resultat positiu, i Martí Rafel apunta que ‘estem satisfets’. El pressupost que es va fer va ser ‘molt prudent’ després de la temporada anterior, i per tant s’espera que el resultat pugui estar una mica per sobre del que s’havia previst.

Mentre que aquest diumenge ha estat el darrer dia d’esquí per a Vallnord, Grandvalira encara estarà obert fins el dia 28 d’abril, després d’haver decidit allargar la temporada. Martí Rafel, però, no s’arrepenteix d’haver de tancar abans i defensa que quan es fixa el calendari és millor respectar-lo i no improvisar, ja que sinó no hi ha marge de maniobra per a la comercialització. Tot i que agraeix que Grandvalira allargui els dies d’esquí perquè així prepara la temporada vinent, que tindrà un hivern més llarg, considera que a Vallnord no ho podien fer, perquè a més, ‘estem demanant a tot l’equip un esforç molt important de contenció de la despesa, i no podem perdre en una o dues setmanes el que hem estalviat amb tant d’esforç’.

Amb el tancament de la temporada, a Vallnord ja comencen a treballar en el proper hivern, per al qual ja comencen a contactar amb operadors turístics que garanteixin la temporada vinent. Abans, però, la temporada d’estiu començarà el 15 de juny, fins el 15 de setembre, i comptarà amb esdeveniments importants com la Ultratrail o la copa del món de mountain bike.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada