vallnordVallnord ha registrat més de 40.000 esquiadors des del dia 26 de desembre fins aquest diumenge, una xifra que segons assenyalen des de l’estació, suposa un increment respecte a la temporada anterior. En aquest sentit, Vallnord indica que es preveu que aquesta xifra augmenti o que, si més no, es mantingui durant el període de Reis, ja que l’ocupació a les valls del Nord se situa al voltant del 90% i en alguns establiments frega el cent per cent.

Els dies de més afluència als tres sectors de Vallnord han estat el 27 i el 29 de desembre, dates en què la meteorologia ha estat favorable. Així, el percentatge acumulat en dies d’esquí fins aquest dilluns se situa un 6% per sobre respecte del mateix període de l’hivern passat.

Quant al perfil del client, es mantenen les famílies espanyoles tot i que s’ha detectat un repunt dels esquiadors francesos. Durant aquests dies també han tingut lloc les primeres arribades de russos i britànics. De fet, tal com assenyalen des de Vallnord, aquest darrer mercat compleix les expectatives positives marcades i la tendència va a l’alça. Pel que fa als dies d’esquí, els usuaris compren de mitjana el forfet de dos dies.

La meteorologia, per la seva banda, es preveu variable, amb nevades puntuals. Vallnord recorda que els tres sectors de mantenen entre el 95% i el 100% de les pistes i els remuntadors oberts. Els gruixos a Arcalís oscil·len entre els 90 i els 160 centímetres de neu pols, mentre que als sectors de la Massana, Arinsal i Pal els barems oscil·len entre els 90 i els 120 centímetres també de neu pols.