Vallnord rep la Font Blanca amb animacions i amb l’estrena de la retransmissió en directe

Per 8è any consecutiu, aquest cap de setmana les estacions de Vallnord reben la Copa del Món d’Esquí de Muntanya Font Blanca, el tercer esdeveniment de que es composa el circuit de la Copa del Món de la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF World Cup). L’estació de Vallnord – Ordino Arcalís estrenarà l’edició 2018 amb la presència de l’elit mundial de l’esquí de muntanya a la Individual Race el dissabte, 27 de gener. Després de dies de feina per part de l’equip organitzatiu de la Font Blanca, l’itinerari a través del Baser Negre d’Arcalís ha estat marcat amb cura per rebre els millors esquiadors de muntanya. A més, amb la finalitat d’apropar l’espectacle al públic, la darrera pujada de la prova compta amb un estadi des del qual es podrà presenciar el panorama de la Coma d’Arcalís, escenari de la competició. Des d’aquí es podrà fer un seguiment dels 1.880 metres i 1.400 metres als quals s’enfrontaran de forma respectiva atletes sèniors masculins i femenines.

El diumenge, 28 de gener la competició es traslladarà a la pista d’esquí de Les Marrades de Vallnord – Pal Arinsal, que serà retransmesa en directe per Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA). Aquesta prova pilot suposarà la primera ocasió en què una competició de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya sigui difosa per streaming. Per aquest motiu, el recorregut guanya 150 metres, tot mantenint els 740 de desnivell que caracteritzen la prova i que la fan favorita per als corredors millor posicionats del món.

 

El públic, coprotagonista

Un esdeveniment de la magnitud de la Font Blanca 2018 no tindria aquesta repercussió sense els seguidors. Per aquest motiu, les principals novetats per a aquesta edició de la prova passen per convertir el públic en coprotagonista. Les estacions de Vallnord – Pal Arinsal i de Vallnord – Ordino Arcalís faciliten cada vegada més l’accés dels espectadors a les seves instal·lacions per tal que ningú no perdi detall. Així, el dissabte, a les 7h45, es farà una pujada conjunta en esquí de muntanya des del final de la carretera. Per presenciar la prova d’Arinsal, a més de gaudir de preus especials en els remuntadors als quals cal incloure esmorzars i obsequis, només caldrà agafar el telecadira Josep Serra d’Arinsal, que duu fins al punt de meta de la cursa, el millor lloc per veure-la.

D’altra banda, coincidint amb la iniciativa de convertir el cap de setmana de la Copa del Món en els dos dies nacionals de l’esquí de muntanya, tots els presents seran obsequiats amb recursos per animar els corredors. Aquestes animacions, a més, seran complementades amb tallers, xocolatada, sortejos i esmorzars especials, entre altres activitats per garantir el coprotagonisme del públic així com dels voluntaris que fan possible aquest esdeveniment.

 

Cap de setmana amb neu nova

La previsió meteorològica anuncia precipitacions de neu per la jornada de dijous així com per al divendres. Així, els esquiadors s’atansin a gaudir de les Valls del Nord aquest darrer cap de setmana de gener, trobaran una nova cobertura blanca a la seva disposició. Això també vol dir que la Font Blanca 2018 disposarà d’una nova capa de neu que encara millorarà uns gruixos actualment gens menyspreables, que arriben a tocar els 135 centímetres. L’arribada de nova neu garanteix, per altra banda, que les pistes d’esquí de Vallnord acullin els propers grans esdeveniments organitzats completament llestes. Per un costat, la setmana entrant, del 29 de gener a l’1 de febrer, Vallnord – Ordino Arcalís rebrà per 26è any consecutiu el Trofeu Borrufa, amb els millors corredors d’esquí alpí júniors del món. Vallnord – Pal Arinsal, per l’altre costat, es prepara per acollir la tercera edició del Free Smoking a l’Snow Park d’Arinsal, el primer cap de setmana de febrer. El període d’inscripcions a aquesta competició de freestyle encara són obertes a través del correu esedano@vallnord.com o bé mitjançant http://www.vallnord.com/pal-arinsal/free-smoking-pa.html .

 

Consulta els recorreguts i el programa de la Font Blanca 2018

http://www.fontblanca.ad/?lang