Vallnord Bike Park la Massana serà seu de la Copa del Món de MTB els propers tres anys

Remi-Thirion-bikeVallnord Bike Park la Massana serà seu de la Copa del Món de mountain bike els propers tres anys: 2016, 2017 i 2018, segons ha anunciat aquest matí el cònsol major de la Massana i president de Vallnord,David Baró. L’anunci s’ha fet en el marc de la Copa Catalana Internacional que ha estat la prova test pels Campionats del Món de mountain bike i trial que tindran lloc de l’1 al 6 del proper mes de setembre.

“Aquest matí ens han confirmat des de la Unió Ciclista Internacional (UCI) que ens han donat a La Massana, a Vallnord, les Copes del Món del 2016, 2017 i 2018” ha anunciat David Baró, cònsol major de la Massana i president de Vallnord, en el marc de la Copa Catalana Internacional de descens. Baró també ha assegurat que “la nostra voluntat és i ha estat sempre treballar perquè Andorra sigui una seu fixa de la Copa del Món i el fet de tenir ja tres Copes del Món més previstes i agendades és una molt bona notícia”.

El cònsol major de la Massana ha donat la notícia amb la presència del Cap del Govern d’Andorra, Antoni Martí, qui ha aprofitat per destacar el gran calendari esportiu que espera Andorra durant aquest 2015 i el proper 2016, com ara la Vuelta Ciclista España, els Mundials de mountain bike i trial o el Tour de França 2016, entre d’altres. “Andorra Turisme aposta de forma molt decidida per aquests esdeveniments, tant de bicicleta com d’esquí, de relleu i de primera categoria mundial”, ha explicat Martí.

RÉMI THIRION, DEL TEAM COMMENÇAL VALLNORD, S’IMPOSA A LA CCI

Pel que fa a la Copa Catalana Internacional de DH, test pels Mundials 2015, ha comptat amb 200 riders inscrits entre els qualsestaven els millors del món: la britànica Manon Carpenter, l’actual líder del rànquing de la Copa del Món, o el sud-africà Greg Minnaar, campió del món de descens. Els dos s’han col·locat avui en el segon lloc del podi de les seves respectives categories superats pel Team Commençal Vallnord, Myriam Nicole i Rémi Thirion.

El millor temps en categoria elit masculí(Adjuntem imatges de la Copa Catalana Internacional i classificacions).ole Myriam i Remi Thirion. del Mfixa cada any per la Copa ha estat pel rider francès del Team Commençal Vallnord, Rémi Thirion, guanyador de la Copa del Món de DH a Vallnord el 2013, amb un temps de 4:21.43. El segon lloc ha estat pel sud-africà Greg Minnaar (4:23.59) i el tercer calaix pel britànic Matthew Simmonds (4:25.83). El català Bernat Guàrdia s’ha col·locat sisè i l’andorrà que tindrà presència als Mundials, Guillem Casal, 40è.

En categoria femenina, la primera classificada,també del Team Commençal Vallnord, ha estat la francesa Myriam Nicole (4:56.56). Ha compartit podi amb Manon Carpenter (4:58.29) i la també francesa Alix Jacquemart (6:17.12). L’andorrana Blanca Aracil, que ha competit en categoria junior, ha estat tercera de la seva categoria amb un temps de 6:33.88.

VALORACIÓ POSITIVA DEL CIRCUIT

Fins a Vallnord s’ha desplaçat aquest cap de setmana André Lecat, àrbitre internacional de la UCI, qui ha valorat molt positivament el circuit: “té tots els ingredients necessaris per una competició internacional del tamany dels Campionats del Món”. Lecat també s’ha mostrat content per la notícia del dia i ha assegurat que “Andorra té el repte de continuar treballant per convertir-se en una seu fixa i habitual de la Copa del Món com és Fort William”. 

Text i foto: Vallnord