Vallbanc no ha aconseguit obrir línies amb els corresponsals bancaris estrangers, un pas imprescindible per començar a funcionar. Així que, a dia d’avui, tot indica que l’anomenat ‘banc bo’, amb els actius lícits de BPA, no podrà començar a funcionar la data anunciada: el dilluns de la setmana vinent. Tot assenyala, però, que l’obertura de Vallbanc no es dilatarà ‘ad eternum’.

L´arrencada de Vallbanc s´ajornarà, almenys uns dies, respecte a la data inicial prevista: el dilluns de la setmana vinent. L´anomenat banc bo, on s´han de traslladar els comptes lícits de BPA, encara no ha resolt el tema dels corresponsals bancaris a l´exterior.

Des de l´AREB es van dirigir a les entitats financeres que pensaven que podrien entendre millor la situació de Vallbanc per establir aquesta cooperació, però, de moment, la qüestió de la reputació del banc bo no està resolta. Bàsicament, es tracta que els futurs operadors bancaris a l´estranger no tinguin dubtes respecte al fet que els clients de Vallbanc siguin legítims.

Per una altra banda, aquest dimecres al matí Raül González i Maria Cosan, president i directora de l´INAF, compareixeran davant la comissió especial de vigilància del sistema financer, l´anomenada comissió BPA.

En els propers dies, també s´hauria d´enllestir l´auditoria de BPA, que ha d´establir els actius lícits i els sospitosos de blanqueig de capitals.