Venim de les vacances, aquest període que per antonomàsia ha estat considerat com el temps de la desconnexió i la tranquil·litat. Les famílies fugint de la calor de les ciutats cap al camp o la platja, els joves a les ciutats patint les altes temperatures a base de festa nocturna i sense la mirada atenta dels progenitors.

A l’estiu s’acaba la feina i només els més “implicats” segueixen enganxats mentalment a la seva cadira laboral.

Aquesta imatge que acabem de descriure pot ser un anacronisme més creat per la nostra contemporaneïtat gràcies a les NNTT. Segons expressa un estudi realitzat per la cadena de venda de telèfons mòbils, Phone House, un de cada tres espanyols és addicte al seu petit company de butxaca. Els números parlen per si sols: el 32 per cent dels espanyols consulta el seu telèfon almenys cada 15 minuts.

L’informe que s’ha realitzat mitjançant el perfil social a Facebook de la companyia, afegeix que la població entre 20 i 29 anys d’edat és la que més pateix aquesta malaltia tecnològica. En el cas dels homes -més vulnerables que les dones- d’aquesta franja d’edat, el 58 per cent no pot passar el quart d’hora sense fer-li un cop d’ull a la pantalla del telèfon.

Una altra dada interessant és ela que parla de com es comporten els usuaris quan estant acompanyats senten vibrar el seu telèfon. Assumint que molts no ho tenen ni posat en silenci o vibració, l’estudi revela que el 82 per cent dels enquestats consulten l’aparell mentre estan amb altres individus.

L’última dada ens mostra que els més assidus a aquest tipus d’actituds són els extremenys i els càntabres.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada