Les vacances són un temps de desconnexió de la quotidianitat. Ens hem passar tot l’any esperant les anhelades vacances. Quan aquestes arriben no sempre podem desconnectar la nostra ment i gaudir dels merescuts descansos. Potser és per que comptem amb un gran estrès i encara tenim el nostre cervell posat a la feina.

El primer que hem de fer quan sortim de vacances és desconnectar. Això ho aconseguirem apagant el mòbil i deixant de banda les xarxes socials de la mateixa manera que el correu.

Només atendrem certes trucades que realment siguin de caràcter important però per descomptat, res de treball. D’aquesta manera, podrem gaudir de certa llibertat. Una llibertat que la ment necessita més del que puguem pensar. Així que, la rutina la deixarem estancada per a quan tornem. Fins al moment, no pensarem en res relacionat amb ella. No obstant això, l’ús del telèfon mòbil ha envaït fins i tot els nostres temps de descans, de vacances.

Som addictes al mòbil, reconeguem-ho. Es tracta d’una realitat que afecta els usuaris de totes les edats, no només als més joves, als quals sempre s’ha atribuït aquest enganxament.

No saber gestionar l’ús que fem de les xarxes socials pot comportar nombroses conseqüències negatives com, per exemple, perjudicar a les nostres relacions personals i a la nostra concentració, o provocar-nos estrès i ansietat. Que les xarxes socials han canviat les nostres vides és una cosa evident. És estrany que a dia d’avui la gent no tingui un perfil a Facebook o Twitter, sobretot entre persones joves.

No només fem servir les xarxes per comunicar-nos d’una manera ràpida i efectiva. Fa temps que estem enganxats i sentim la necessitat de viure ‘connectats’ contínuament.

Apaga el teu mòbil. Creus que no és possible viure sense ell? Pots apagar les dades i connectar-les només un moment al dia, dedica un temps marcat, no més d’una hora, preferiblement en iniciar o acabar el dia. Això t’ajudarà a gaudir de les persones que t’acompanyen, del lloc i de tu mateix.

Crec que hauríem de també d’incloure dins de les nostres vacances activitats que ens aportin a la nostra salut física o mental, i que puguem incloure al nostre horari del dia a dia, per exemple, sortir a caminar, amb bicicleta o fer algun esport, passejar a l’aire lliure en contacte amb la natura, llegir un llibre del nostre interès, aprendre a cuinar una nova recepta, fer un curs per a desenvolupar alguna destresa específica que aportaran millores a la nostra qualitat de vida.

Estar sol i pensar en tu pot ajudar-te a generar canvis positius de gran impacte, veure què és el que realment valores en la vida i què podries deixar. De tant en tant el silenci pot ser una gran ajuda. No fugis d’ells.

En definitiva gaudir d’uns dies de descans depèn de tu i del teu interès perquè les teves piles es carreguin al 100% i estar preparats per a la tornada a la feina o als estudis.

T’atreveixes amb això?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada