La Comissió de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror i el Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra organitzen la 5a edició del curs “Etnobotànica. Coneixement de les plantes i de l’elaboració de remeis a Andorra” que tindrà lloc el proper 18 de juny de 2016.

És la cinquena vegada que el CENMA organitza activitats relacionades amb l’etnobotànica que sempre han tingut molt bona acollida entre el públic. De fet, el curs que es prepara pel proper dissabte ha esgotat el nombre de places disponibles. Es demostra un interès creixent per conèixer les tradicions i remeis populars relacionats amb les plantes i és per això que el CENMA seguirà potenciant la difusió d’aquest coneixement.

Tradicionalment la gent es valia del medi que l’envoltava per satisfer les seves necessitats bàsiques, entre les quals hi havia la cura de les malalties. Malgrat que una part d’aquest coneixement ha desaparegut, el CENMA va poder recopilar la informació dels usos de plantes i fongs d’ús medicinal en una monografia l’any 2011, Remeis i plantes d’ús tradicional del Pirineu – Recull etnobotànic i etnomicològic de les Valls d’Andorra.

Com altres anys, el curs d’aquest dissabte constarà d’una sortida matinal a la Vall del Madriu i una activitat de tarda que es desenvoluparà al Portal de la Vall per aprendre a elaborar remeis segons les metodologies tradicionals andorranes (emplastres, tisanes, decoccions, etc.).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada