UxEE proposa una residència per a la gent gran al Falgueró amb un triple objectiu

Unió X Escaldes-Engordany ha presentat aquest dilluns al matí una de les solucions que contempla en el seu programa electoral per fer front a l’encariment de les residències geriàtriques que a la parròquia són totes de caràcter privat amb preus inaccessibles per a moltes famílies.

El candidat a cònsol major, Higini Martínez-Illescas, ha explicat que en cas de guanyar les eleccions, Unió X Escaldes-Engordany col·laborarà activament amb el Govern, la competència en aquest àmbit és nacional, perquè es construeixi una residència geriàtrica als terrenys del Falgueró. Aquests terrenys es troben a tocar de l’accés a Urgències de l’Hospital de Nostra Senyora de Meritxell i són de titularitat comunal després de la cessió del 15% que es va fer per la urbanització de la zona.

En paraules de Martínez-Illescas, “l’edifici donarà tres solucions socials: residència per a la gent gran, accés mitjançant ascensors al Col·legi Sant Ermengol i mantindrà les places d’aparcament a la zona”. També ha afegit que “creiem que al costat de l’hospital hi ha d’haver una residència per a gent gran a preus socials perquè no tothom podrà pagar les residències privades” amb un cost que oscil·la entre els 2.500 i 3.000 euros mensuals.

Pel que fa a l’accés al Col·legi Sant Ermengol, es faria a través d’ascensors situats a l’edifici i evitaria l’ús del transport rodat fins a les instal·lacions educatives. Amb aquesta acció s’evitaria l’elevat risc d’accidents en cas de nevades pel gran desnivell dels carrers d’accés a l’escola i s’incentivaria que els estudiants poguessin arribar-hi caminant.