Uns desconeguts roben les noves restes prehistòriques de Coll de Nargó

Uns desconeguts han robat les noves restes prehistòriques que s’havien d’extreure durant les properes setmanes a Coll de Nargó. Segons ha explicat El Periòdic d’Andorra, de fonts de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, els tècnics encarregats del jaciment van anar aquest diumenge al lloc de la descoberta i es van trobar amb la sorpresa que l’esquelet ja no hi era.

La campanya de prospecció es va iniciar ara fa tot just una setmana i era previst que s’analitzés les restes durant l’estiu. Els ossos corresponien a un petit vertebrat i segons els experts, podrien ser de gran valor.

Tot i que no s’ha pogut confirmar, l’estructura podria correspondre a un embrió de dinosaure d’uns 40 centímetres, que si hagués crescut hauria pogut arribar als 10 metres de llarg i 3 d’ample. L’altra hipòtesi era que el vertebrat fos un depredador.

Les mateixes informacions apunten que el robatori s’hauria produït la nit de dijous a divendres. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació en què hi ha implicada la policia científica. De moment no s’ha donat detalls de la possible autoria, si bé s’especula amb diferents possibilitats.

Fonts de l’entitat Amics dels Dinosaures de l’Alt Urgell no han volgut fer declaracions, tot adduint que el robatori està en procés d’investigació. Tot i això, han expressat una profunda decepció pel succés, tenint en compte que fins ara no s’havia produït cap incident com aquest en les recerques d’ous de dinosaure a Coll de Nargó.