Uns cinquanta padrins, traslladats a dos hotels per protegir-los de la Covid-19

Una ambilància de la Creu Roja davant el centre residencial La Salita
Un vehicle de transport sanitari de la Creu Roja davant el centre residencial La Salita. Foto: ATV

El trasllat d’usuaris de residències a hotels s’ha agilitat aquest dilluns i ja hi ha 50 padrins en dos establiments. La prevenció de nous contagis en aquest col·lectiu tan vulnerable és el motiu principal d’aquesta decisió del Govern.

El degoteig d’ambulàncies de la Creu Roja a la Salita ha estat constant aquest dilluns a la tarda amb l’objectiu de traslladar usuaris a hotels.

Aquesta és la mesura de prevenció principal als centres sociosanitaris aplicada pel Govern, després dels 8 afectats del Cedre més les dues persones ingressades a l’hospital del mateix centre.

Davant l’increment de les xifres ja s’han traslladat 50 usuaris a dos hotels. El Golden Tulip Andorra Fènix d’Escaldes-Engordany acull 36 usuaris del Cedre i aquest dilluns s’han mobilitzat 14 persones de la Salita a l’hotel Centric d’Andorra la Vella.

Aquestes mesures van adreçades a la reducció dels contagis en un dels col·lectius més vulnerables de la societat com és la gent gran.

El ministre de Salut ha reconegut l’excepcionalitat de la situació i les dificultats que tenen les famílies per poder tenir contacte amb els afectats, com els padrins de les residències. Ha demanat comprensió perquè s’ha prioritzat l’atenció sanitària.

Durant la setmana s’ampliarà el nombre de trasllats per reduir al màxim la possibilitat de contagi. Bona part d’aquests moviments estan lligats a la mobilitat i al grau de medicalització dels usuaris, ja que els hotels no estan completament adaptats a algunes necessitats concretes.

Professionals del SAAS i la Creu Roja són els encarregats d’atendre les persones desplaçades i amb el suport del Col·legi de Psicòlegs i de fisioterapeutes.

TOTES LES NOTÍCIES