L’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella (IM) endega un nou projecte de divulgació cultural, que s’entendrà a 5 centres escolars de la Parròquia , adreçat als alumnes de 30 aules, amb una assistència prevista de més de 800 infants.

Les activitats programades d’aquesta iniciativa pretenen fer conèixer i divulgar la tasca educativa i cultural que es porta a terme a l’IM, així com transmetre coneixements musicals als alumnes de les classes de primària del Col·legi Sant Ermengol, Col·legi Janer, de l’Escola Andorrana d’Andorra la Vella, Escola Espanyola d’Andorra la Vella i de l’Escola Francesa de Santa Coloma.

Es tracta de les “Audicions Musicals Escolars”, que s’han programat en acord entre el Comú d’Andorra la Vella i el ministeri d’Educació.

La primera Audició Musical, com prova pilot, es va desenvolupar a la sala d’actes del Centre Cultural la Llacuna el passat dimecres 10 i hi van assistir els alumnes de dues classes de tercer nivell del Col·legi Sant Ermengol.

Aquest dilluns, 15 d’abril, els professors Thomas Preibsch i David Sanz, amb acompanyament de guitarra, conduiran l’audició “Viatge a un món desconegut”, que presentaran als alumnes de 3 classes del Col·legi Janer, de les 09.00 hores a les 13.00 hores.

Les Audicions Musicals constaran enguany d’un total 27 activitats programades – representacions i actuacions – que aniran a càrrec del cos ensenyant de l’IM, des de la segona setmana del mes d’abril i fins al 8 de maig.

El professors de l’Institut de Música d’Andorra la Vella dedicaran 14 matins dels mesos d’abril i maig als infants de les escoles de la parròquia i els presentaran un total de 5 activitats temàtiques:

La història de mil històries

Espectacle amb música en viu i cançons populars

 

Viatge a un món màgic 

Suite per a guitarra i narrador.

 

El realisme en la música  

Desenvolupament de l’atenció auditiva i La forma musical

 

Com sonem?

El llenguatge musical – Moviment, percussió corporal i la cançó

 

El Senyor Violoncel

Conte musicat – Coneixement d’un instrument de corda

10 professors del cos ensenyant de l’Institut de Música d’Andorra la Vella, acompanyats del respectius instruments, assumiran totes les presentacions, acompanyats de narradors, i amb la col·laboració de mestres i professors de cadascuna de les escoles.

Hi haurà 5 activitats de les Audicions Musicals Escolars del Curs 2012-2013 que es faran al Centre Cultural la Llacuna – La història de les mil històries -, on s’hi desplaçaran tots els alumnes, i 9 altres activitats que tindran lloc als centres escolars corresponents.

Els professors són Thomas Preibsch, David Sanz, Cristina Gallart, Anahi Pinoargotty, Núria Romero, Jordi Gendra, Efrem Roca, Cristina Sahuquillo, Míriam Manubens i Toni Gibert.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada