Uns 400 castellers celebren el primer aniversari del bateig de la Colla Castellera d’Andorra

Els Castellers de Santpedor i els de Caldes de Montbui han acompanyat, aquest diumenge al matí a la plaça de la Rotonda, als Castellers d’Andorra amb motiu de la celebració del primer aniversari de la colla andorrana. L’acte, que ha aplegat a gairebé 400 castellers entre les tres colles -130 d’Andorra, 140 de Santpedor i 100 de Caldes de Montbui-, ha permès veure una actuació castellera en què els andorrans portaven programats una torre de sis, un cinc de sis i “un possible set de sis, si es compta amb castellers suficients, ja que es requereixen moltes mans a la pinya”, tal com ha indicat el cap de colla, Juli Peña. En relació a les dues colles visitants,

Peña ha comentat que “ells vénen a fer castells de set i ens serveixen com a exemple per veure quin és el camí a seguir”. A banda dels castells realitzats per cada colla, l’actuació ha posat el punt final amb un tres de sis íntegrament femení, format per totes les castelleres de les tres colles. Pel que fa al balanç del primer any d’existència, Peña l’ha definit com a “molt i molt bo” i ha assegurat que “el pròxim objectiu és donar una alegria al Principat i convertir-nos en colla de set”.

Després de celebrar aquest dissabte una actuació castellera via ‘streaming’ amb els Castellers de Lo Prado de Santiago de Xile, al voltant de 400 castellers, entre les colles de Santpedor, Caldes de Montbui i Andorra, s’han aplegat aquest diumenge al migdia a la plaça de la Rotonda per celebrar el primer aniversari del bateig dels Castellers d’Andorra. En aquest sentit, el cap de colla, Juli Peña ha recalcat que “per a nosaltres, avui és un dia gran” i ha afegit que “volem fer una diada maca, amb una torre de sis, un cinc de sis i estem pendents de fer un set de sis, que no l’hem fet mai, però dependrà del nombre de castellers que hi hagi a la plaça”.

Quant a les dues colles visitants, Peña ha detallat que “hem rebut més de 45 propostes d’altres colles”, però ha explicat que “al final, depèn molt de les agendes”. Amb tot, Peña ha precisat que tant els castellers de Caldes de Montbui com de Santpedor “vénen a fer castells de set” i en aquest sentit ha assegurat que “ens serveixen com a exemple per veure quin és el camí a seguir”.

Pel que fa al balanç del primer any de la Colla Castellera d’Andorra, Peña s’ha mostrat “molt satisfet”, ja que tal com ha indicat, el primer any ha estat “molt i molt bo”. D’aquesta manera, el cap de colla ha reconegut que un cop finalitzada la temporada alta d’esquí, “comencem a veure com els assajos són molt més nombrosos i, per tant, podem dir que estem travessant un bon moment”. Quant als objectius més propers, Peña s’ha mostrat contundent i ha recalcat que “volem donar una alegria al Principat i convertir-nos en colla de set a partir del juny”.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.