Uns 350 joves s’interessen pel seu futur professional al fòrum Estudiants + Empresa

Aquest divendres ha tingut lloc al Centre de Congressos d’Andorra la Vella la tercera edició del Fòrum Estudiants + Empresa, amb la participació de 35 entitats i la visita de 350 joves. Durant el matí s’han ofert xerrades informatives sobre diverses professions que es poden desenvolupar al Principat per als estudiants que s’han acostat a la trobada, i a més, els joves han pogut fer preguntes als estands de totes les empreses participants.

En aquest tercer fòrum hi ha hagut una important participació de les empreses, entitats i col·legis professionals que han estat presents per informar sobre les opcions laborals als joves estudiants. La ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé, ha destacat que la participació, tant dels privats com dels estudiants ‘va encaixant’, i que molts joves assistents han pogut portar els seus currículums a alguns estands amb ofertes de feina.

Un dels objectius que encara no s’ha assolit és el d’aconseguir que els joves universitaris que es troben fora del país participin a la trobada. La ministra ha indicat que sí que n’han vingut alguns, i que precisament es fa un divendres abans de vacances per facilitar-los l’assistència, però que encara cal trobar la manera perquè en vinguin més. De moment, però, el que s’ha intentat és consolidar la cita per connectar els estudiants amb el món professional.

En aquest sentit, des de la Unió Hotelera, que és una de les entitats que hi ha participat, s’ha indicat que el fet que els estudiants d’hoteleria del Lycée no hagin pogut anar al fòrum perquè estan fent pràctiques professionals és un bon senyal, però tot i així han lamentat que no hi hagin pogut participar. Pel que fa a la resta d’estudiants que hi han assistit, alguns s’han interessat pel sector, i segons el portaveu de la UH, alguns s’han queixat pel fet que no hi hagi una escola d’hostaleria que no sigui la del Lycée.

Altres entitats, com Merca Center han aprofitat per presentar l’empresa amb botigues al Pas de la Casa i Sant Julià de Lòria i han ofert, sobretot feines per als estudiants que vulguin treballar a l’estiu, però també per als que acabin la carrera i es puguin incorporar a llocs de treball qualificats. El representant de l’empresa, Jaume Pallars, ha explicat que amb les botigues del Pas de la Casa troben més problemes per atraure els estudiants per la necessitat de domini del francès, de manera que tenen preferència pels estudiants del Lycée, i també per la despesa econòmica i de temps que suposa el desplaçament.

Al fòrum també hi han participat diversos col·legis professionals com el d’advocats o psicòlegs. Des del Col·legi de Psicòlegs, Bibiana Sans, ha explicat que alguns estudiants s’han interessat per les possibilitats que hi ha al país per fer pràctiques a la professió, i que en aquest àmbit estan una mica limitats perquè la confidencialitat impedeix que els estudiants puguin participar-hi com a espectadors. Tot i això, la representant del col·legi ha opinat que aquest any han rebut menys visitants que en altres ocasions.