Uns 300 cantaires participen al 31è Aplec Coral de la Zona Nord, Terres de Lleida i Andorra

La plaça de la Germandat ha estat l’inici de la cercavila que ha donat el tret de sortida al 31è Aplec Coral que se celebra aquest diumenge a la parròquia laurediana i que serveix per commemorar el 50è aniversari de la Coral Rocafort de Sant Julià de Lòria. Durant l’acte, que ha comptat amb la participació d’uns 300 cantaires d’onze grups de cant coral de la Zona Nord, Terres de Lleida i Andorra, s’han fet cinc parades en diferents espais emblemàtics de la parròquia, on dues corals han interpretat dues cançons en cadascun dels indrets. Finalment el punt final a la rua l’ha posat el Cant de la Senyera que l’han interpretat totes les corals cap a les 13.30 hores a la plaça de la Germandat.

Un dia clar i assolellat ha acompanyat en l’inici, aquest diumenge, del 31è Aplec Coral Zona Nord, Terres de Lleida i Andorra que ha començat amb una cercavila a la plaça de la Germandat i ha seguit per cinc llocs emblemàtics de la parròquia. La rua, encapçalada pels gegants lauredians i acompanyats de les onze corals que participen en l’acte, ha fet la primera aturada a les escaldes de casa comuna, on la coral Casamanya d’Ordino ha interpretat la Primavera Ordinenca i la Llevantina i després ha estat el torn de les corals Sant Antoni de la Massana i Sant Miquel d’Encamp que han cantat, al mateix lloc, Vestida de nit i Ball de rams.

A continuació, a la plaça major l’International Singers ha cantat Gronxa’m estel daurat i Climbing up the mountain i al mateix punt la coral Bordonera d’Organyà ha interpretat A cabó la rosa i Sol i Ginesta. La tercera parada ha estat al carrer doctor Palau-Font dels coms, on la coral d’Escaldes Engordany ha entonat Melodies d’arrabal i Vals mariner i la coral Signum de la Seu d’Urgell ha ofert Aldapeko i When the stars being to fall. Més endavant la cercavila s’ha aturat a les escales de la placeta de l’Església on l’Orfeó artesenc d’Artesa de Segre ha cantat Una matinada fresca i Dansa de catelldersol. Al mateix espai l’Orfeó andorrà d’Andorra la Vella ha cantat les cançons T’explicaré i Llacuna de cubà.

Finalment a la plaça de la Germandat s’ha posat el punt final a la cercavila i aquí les corals han ofert l’última cantada. La coral Saas qui canta? d’Escaldes-Engordany ha interpretat Història d’un amor i Aplec de Sant Farriol i la coral d’Avui d’Agramunt ha interpretat Canzone Gondoliera i Onomatopeic. A continuació ha estat el torn de la coral Rocafort de Sant Julià que ha cantat Sota de l’om i Les valls d’Andorra i finalment la coral petits cantaires lauredians ha cantat pel públic Fent camí i Every breath you take. En acabar, totes juntes han entonat el Cant de la Senyera.

En total han estat uns 300 cantaires els que han ofert les seves cançons per la parròquia laurediana en el marc del 31è Aplec Coral. L’esdeveniment cada any se celebra en un poble diferent, l’any passat va ser a Ponts, enguany a Sant Julià i sembla ser, segons ha explicat el director de la coral Rocafort, Daniel Areny, que de cara l’any vinent es farà a Andorra la Vella aprofitant que l’Orfeó Andorrà de la parròquia celebra el seu 50è aniversari.

Areny ha volgut reivindicar aquest tipus de trobades dient que malgrat els ‘maldecaps’ que comporta organitzar una festivitat d’aquestes dimensions ‘tothom hi és i hi posa el coll’. Areny ha volgut destacar que la Zona Nord és molt activa fet que ha considerat positiu ja que ha reconegut que ‘nosaltres sempre tenim ganes d’organitzar-ho perquè la gent s’ho passa bé’.

La parròquia de Sant Julià és la segona vegada que acull un acte com el d’aquest diumenge, el primer va ser pel 40è aniversari de la coral Rocafort, i des del Comú s’ha valorat molt positivament la iniciativa, ja que segons la consellera de Comú, Maria Servat, ‘estem molt contents d’acollir una festa com aquesta i és molt agraït sentir les corals cantant pel poble’.

El 31è Aplec Coral el tancarà aquest diumenge a la tarda el concert de cant comú que oferiran les onze corals a l’Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià a les 18 hores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *