Per  tercer any consecutiu, diferents escoles s’han sumat a la celebració del ‘Clean Up Day’, una acció encaminada a la neteja de diferents espais públics. Han estat un total de cinc escoles i 180 els alumnes que hi han pres part, fent accions a la Margineda, Encamp, Ordino i Santa Coloma.

Tant la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, com el d’Educació i Ensenyamnt Superior, Eric Jover, han destacat (després de l’acció duta a terme pels alumnes de segona ensenyança de l’escola andorrana d’Encamp) la importància d’aquesta jornada per a la conscienciació dels joves en la necessitat de mantenir net l’entorn. En la mateixa línia s’ha pronunciat el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, que ha aplaudit la feina que es fa des de Medi Ambient i creu que cada vegada la població està més conscienciada.

El responsable del Centre Andorra Sostenible, Javier Gómez, ha remarcat que els joves s’han mostrat molt sorpresos per la quantitat de brossa que han retirat i del “llegat que reben” i ha recordat que és una qüestió de reflexionar sobre el que es vol deixar a les generacions futures.

Fins a 180 alumnes de cinc centres escolars diferents s’han sumat aquest any a la celebració de l’acció de neteja de l’entorn ‘Clean up day’, que es commemora al país per tercer any consecutiu. Han estat els alumnes de les escoles de segona ensenyança del sistema educatiu andorrà d’Ordino, Encamp i Santa Coloma, juntament amb els de l’Aula Taller de la Massana i els de batxillerat de l’escola andorrana els que han pogut comprovar l’elevat volum de deixalles que encara hi ha abocades al medi. Tant des del Govern com des del comú d’Encamp, on ha tingut lloc una de les accions, han destacat la importància de jornades d’aquest tipus per a la conscienciació de la necessitat que cal mantenir net el medi.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha destacat (després de l’acció que ha fet els alumnes de segona ensenyança de l’escola andorrana d’Encamp) que el ‘Clean up day’ té, no només “un impacte immediat”, sinó que també serveix per conscienciar els joves i de retruc fer arribar el missatge a la societat. Calvó ha remarcat el fet que d’un indret d’una superfície petita com el torrent que es troba al costat del centre escolar encampadà s’hagi retirat tanta brossa i ha afegit que malgrat accions com les fotodenúncies, a través de les quals els ciutadans poden fer arribar denúncies sobre punts negres al medi, cal encara fer “molta feina” perquè la gent no aboqui deixalles a la natura. El titular d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, també ha destacat el fet que a través d’aquesta acció no només es mostra la “transversalitat” entre ministeris, sinó que també “s’involucra els estudiants en la comunitat”, ja que se’ls “responsabilitza en la necessitat que ajudin a preservar el medi ambient”.

També ha destacat l’acció el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, que ha valorat la feina feta des de Medi Ambient i que això hagi fet que la societat estigui cada vegada “més conscienciada”. Malgrat això, s’ha mostrat “sorprès” per la quantitat de deixalles que han recollit els alumnes i que el fet que hi hagi torrents propers a les carreteres hagi provocat que s’hagi llençat brossa al medi, però no ara, sinó antigament, ja que ha manifestat que alguns dels objectes trobats pels alumnes feia temps que hi eren. Tot i així, ha destacat que “potser caldrà analitzar” a través dels serveis de Medi Ambient del comú l’estat dels torrents de la parròquia ja que, per exemple, on han actuat els alumnes feia temps que “no es netejava”.

El responsable del Centre Andorra Sostenible, Javier Gómez, ha manifestat que cada vegada hi hagi més alumnes que prenguin part en aquesta jornada i que les escoles mostrin interès per afegir-s’hi. Ha posat en relleu que els joves s’han mostrat “molt sorpresos” per la quantitat de deixalles que hi troben al medi. “Se sorprenen del llegat que reben”, ha destacat, afegint que es tracta d’una qüestió de “responsabilitat i pensar què volem deixar per al futur”.

(Text i foto: ANA)

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada