Al voltant de 150 establiments participaran a la Shopping Night d’Escaldes-Engordany, que se celebrarà el proper 12 d’octubre, coincidint amb un divendres festiu a Espanya. Per atreure més públic i animar l’avinguda Carlemany i la part alta de la parròquia, s’organitzaran, a més, diverses activitats. Segons  el cònsol menor del Comú escaldenc, Marc Calvet, la voluntat que es persegueix amb aquest esdeveniment és la d’activar la part alta i ‘fer una mostra del que pot arribar a ser un carrer per vianants i el que pot aportar’.

La Shopping Night d’Escaldes-Engordany comptarà amb la participació d’uns 150 establiments, una xifra que encara pot créixer, doncs aquests són els que han expressat la voluntat de participar-hi fins aquest cap de setmana. S’hi inclouen també bars i restaurants, però tal i com ha assenyalat Calvet, ‘el gruix de l’avinguda Carlemany són comerços’.

Però la nit del 12 d’octubre vinent, l’obertura dels comerços fins a la mitjanit no serà l’únic atractiu que presentarà l’avinguda Carlemany i la part alta d’Escaldes-Engordany. Els comerciants, amb la col·laboració del Comú, estan preparant diverses activitats ‘tot al llarg de l’avinguda’ per animar les compres i un centre de recollida al CIAM. El cònsol menor no ha volgut avançar en què consistiran els esdeveniments, però sí que ha comentat que ‘es plantegen petits obsequis’.

Calvet ha aprofitat per manifestar la satisfacció del Comú amb la resposta que s’està obtenint per part dels comerciants, doncs ‘hi participa tothom’ en aquesta nit blanca, que estarà dedicada a la moda. En aquest sentit, ha assegurat que ‘cal agrair-los-hi, perquè són temps difícils i estan fent esforços perquè el client estigui ben atès’.

 

Primer esbós de pressupost pel Falgueró en un mes

El Comú d’Escaldes-Engordany ha convocat, publicant el passat 25 de setembre un edicte al BOPA, un concurs per redactar el projecte de desmunt de la parcel·la del Falgueró propietat de la corporació.

La voluntat del Comú és la de conèixer l’envergadura dels treballs que s’han de realitzar per adequar el terreny, d’una superfície al voltant dels 2.500 metres quadrats, i així ‘tenir un pressupost estimatiu’. Aquest es preveu tenir-lo d’aquí un mes aproximadament –el termini per presentar les ofertes s’acaba el 25 d’octubre-, i llavors es podrà valorar si es poden començar els treballs a finals d’aquest mateix any i quantificar una partida per incloure aquestes obres en el pressupost de l’exercici 2014.

Així mateix, la redacció del projecte també portarà llum per determinar si la parcel·la es converteix en un aparcament a l’aire lliure o si s’aposta per la construcció d’equipaments. Calvet ha argumentat que ‘per fer un pressupost equilibrat cal saber el grau d’inversió, i per això primer cal tenir un projecte’.

De totes maneres, ‘la primera idea és rebaixar la pedra i fer un aparcament amb barrera i ja està’, encara que el cònsol menor defensa que ‘si es pot fer més, seria bo connectar amb el tanatori i mirar d’alliberar espai per de cara l’Hospital donar millor servei’. A més, valora l’oportunitat que suposa la possibilitat de construir catorze plantes a la parcel·la, ja que ‘pot sortir un equipament bastant atractiu’, i que podria donar servei al propi hospital o d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada