braderie

Uns 150 comerços del Pas de la Casa han tornat a instal·lar les seves parades al carrer per celebrar la cinquena edició del Mercat de les Oportunitats, conegut com a ‘Braderie’. El president de la Iniciativa Publicitària, Jean-Jacques Carrié, ha explicat que els associats estan oferint descomptes en els productes de fins al 70%, i confia que el bon temps i la promoció que s’ha fet en diferents zones de França atregui força visitants durant el cap de setmana. Amb tot, Carrié ha reconegut que les dificultats en l’economia a nivell global han provocat una reducció de l’afluència, i és per això que agraeix la col·laboració del Comú d’Encamp i d’Andorra Turisme en iniciatives que ajuden a atreure visitants. De la seva banda, el cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, ha indicat que la corporació aporta a Inpub 24.000 euros perquè consideren que és una iniciativa important per reactivar el comerç, i ha avançat que s’està treballant per tal que una sortida del Trofeu Andros es pugui fer des del Pas de la Casa per dinamitzar el poble també en aquelles dates. 

La Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa celebra, aquest cap de setmana, la cinquena edició de la ‘Braderie’, en què els comerços surten al carrer i posen a la venda articles de temporades anteriors amb descomptes del 70% o més i la col·lecció de l’any passat amb un 20% o 30% de descompte. Per a l’ocasió, s’ha restringit el trànsit als carrers del centre del poble, s’han instal·lat inflables per als infants i s’han organitzat diferents animacions pels carrers.

L’objectiu és reactivar el sector comercial del Pas de la Casa. El president d’Inpub, Jean-Jacques Carrié, reconeix que de moment els visitants vénen atrets pel Ricard i el tabac i creu que “no és suficient”, de manera que la intenció és que es puguin potenciar altres atractius.

De la seva banda, el cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, ha destacat que des de l’inici del mandat “vam pràcticament doblar les aportacions a Inpub”, per fer esdeveniments com el d’aquest cap de setmana i l”Snow Experience’ de l’hivern. A més, ha avançat que estan treballant perquè durant el Trofeu Andros es pugui fer una de les sortides de les curses des del Pas de la Casa, o almenys les qualificacions dels vehicles des del poble.

El que de moment no s’ha pogut portar a terme és una oferta d’activitats d’oci d’estiu a les pistes. Mas ha recordat que actualment estan en negociacions amb Saetde per tal que tiri endavant la remodelació del peu de pistes del Pas de la Casa, que inclouria un telecabina fins a la zona de debutants de les Abelletes, activitats cap al vessant francès i la possibilitat d’habilitar noves zones d’aparcament i de millorar l’entrada al Pas de la Casa. A més, ha recordat que la família Viladomat també ha posat sobre la taula la possibilitat de comprar les accions del Comú. La intenció de Mas és que aquest projecte pogués iniciar-se el proper exercici, eliminant els garatges de màquines i remodelant l’estació de sortida, però ha reconegut que és un projecte molt ambiciós que inclou també noves instal·lacions a Cubil i als Cortals, i que per tant no estarà completat fins, com a mínim, d’aquí a cinc anys.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada