Aquest migdia s’han presentant a les instal·lacions de l’Aeroport Pirineus-La Seu d’Urgell els diversos projectes que han elaborat els equips universitaris procedents de diferents universitats europees que han participat al llarg d’aquesta setmana en el workshop internacional ‘Emerging Infraestructural Landscapes’ (infraestructures aeroportuàries i gestió ambiental del paisatge).

La presentació d’aquest treballs, que tenien com a objectiu l’elaboració de projectes d’intervenció i gestió del paisatge que posin de manifest la relació de la infraestructura amb el seu context territorial i paisatgístic d’acord amb diferents escenaris econòmics, ambientals, socials i culturals de futur, ha anat a càrrec de Francesc Muñoz, director del màster en Intervenció i Gestió del Paisatge i el Patrimoni (Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona). També hi han participat en la presentació l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el regidor de l’Ajuntament de Montferrer i Castellbò, Josep Ullés.

En aquest workshop internacional hi han pres part un total de 45 alumnes, provinents d’onze països d’arreu del món, d’universitats de Milà, Gènova, Trento, Portimao i de la UAB.

Segons ha explicat Francesc Muñoz, els projectes presentats sobre els possibles usos de l’Aeroport Pirineus-La Seu d’Urgell es poden classificar en tres grans grups: els físics, és a dir, equipar-lo amb d’altres infraestructures; els de detecció de valors, com el paisatgístic, el patrimoni ambiental i cultural; i un tercer grup amb propostes adreçades a la creació de marques paisatgístiques i territorials. Muñoz ha remarcat que en aquests projectes es visualitza l’aeroport com un gestor d’un possible turisme molt ampli i alhora com un servidor del propi territori.

Tots aquests projectes es concentraran en un document final que es farà arribar a totes les institucions implicades amb l’aeroport. Muñoz ha explicat que l’objectiu és que “a través d’aquests projectes que conjuminen realisme amb una mirada fresca aportada per aquests joves universitaris, ajudin als diferents responsables institucionals a donar-los idees per a poder millorar la presa de decisions”.

Per la seva part, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha manifestat que “és molt positiu que estudiants joves, vinguts d’arreu del món, puguin aportar idees fresques i enèrgiques per a prendre decisions encaminades a que l’aeroport segueixi sent un motor econòmic del territori”. Batalla ha reconegut que ha estat “una molt bona idea” l’organització d’aquest workshop internacional a l’Aeroport Pirineus-la Seu d’Urgell, ja que “és fonamental que la Seu i comarca estiguin dinamitzades amb energia i talent”.

L’alcalde urgellenc ha reconegut també que l’aeroport genera un interès molt divers, tant per part d’empreses de touroperadors com d’empreses d’aerotaxis, de reparacions, entre d’altres. Batalla ha afegit que aquesta infraestructura aeroportuària “va agafant forma com a important puntal econòmic de la Seu i comarca”.

En el mateix sentit s’ha manifestat el regidor de l’Ajuntament de Montferrer i Castellbò, Josep Ullés, qui ha subratllat que “ens interessa molt el desenvolupament de l’aeroport perquè és molt important pel futur de la comarca”. Ullés ha afegit que “cal crear certs hàbits d’ús de les instal·lacions aeroportuàries i que el seu ús lúdic i privat esdevingui un èxit immediat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada