Universitaris del Pirineu rebran ajuts de fins a 2.000 euros per anar a qualsevol universitat catalana

Més de 300 estudiants de l’Alt Pirineu, l’Aran i el Solsonès rebran un ajut de fins a 2.000 euros per finançar part de les despeses que els suposa desplaçar-se a qualsevol universitat catalana i allotjar-se fora de la seva comarca. L’import global d’aquests ajuts, finançats per la Secretaria d’Universitats i Recerca i gestionats per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), és de 392.000 euros.
Fins el proper 11 de maig podran optar a aquests ajuts els estudiants, de primer o d’altres cursos, de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Solsonès i la Vall d’Aran. Els aspirants que comencin els seus estudis hauran d’estar matriculats el curs actual amb un mínim de 60 crèdits (en estudis de grau) o 55 per a la resta, o bé un mínim de 30 crèdits per cada semestre en estudis de grau o 27,5 per a la resta d’estudis.
Pel que fa als estudiants no primerencs, hauran d’haver superat el 80% dels crèdits matriculats l’any anterior (en el cas dels ensenyaments no tècnics) o el 60%, en el cas dels tècnics. Hi podrà accedir qualsevol estudiant amb una nacionalitat de la Unió Europea o no comunitari amb condició de residència, que acreditin viure a aquestes comarques com a mínim des de l’1 de gener de 2009.
La sol·licitud dels ajuts s’ha de presentar per via electrònica mitjançant l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya. Tota la informació sobre els ajuts es pot trobar al web www.gencat.cat/agaur.
Foto Universitat de Barcelona: Léna

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.