UP reclama que l’assegurança per danys dels óssos al bestiar s’estengui als del voltor

Unió de Pagesos reclama al Govern català que l’habilitació de l’assegurança per cobrir els danys causats per l’ós bru als ramats del Pirineu anunciada pel Departament de Territori i Sostenibilitat s’estengui també als danys provocats pel voltor.

El sindicat, que exigeix des de fa temps al Govern un canvi urgent en la gestió de la fauna salvatge per la ineficàcia que han tingut les mesures aplicades fins ara contra els danys en l’agricultura, reclama el reforç de mesures per evitar els danys de l’ós i de tota la fauna salvatge, i que es limiti la reintroducció d’espècies ja extingides, com és el cas de ós bru al Pirineu, ja que, tenint en compte que la població d’aquest animal segueix creixent, no s’haurien d’alliberar més exemplars, perquè l’augment d’aquesta població és incompatible amb l’activitat ramadera.

Unió de Pagesos tampoc està d’acord amb l’alliberament previst del linx nòrdic que vol dur a terme el Consell d’Aran, i lamenta que aquesta decisió no hagi estat consultada amb els representants del sector ramader.

D’altra banda, el sindicat exigeix que en tots els casos de danys als ramats, el peritatge el portin a terme professionals qualificats, és a dir, veterinaris, com preveu la normativa.

Unió de Pagesos recorda que els danys causats per la fauna salvatge són cada vegada més elevats, tant als conreus com als ramats de muntanya i posen el risc la continuïtat de les explotacions agràries.

(Text i foto: Unió de Pagesos)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.