UNICEF ha llançat el nou web internacional del programa Ciutats Amigues de la Infància. A partir d’avui, governs, institucions, organitzacions de la societat civil, sector privat, mitjans de comunicació, universitats i altres actors interessats tindran a la seva disposició un nou i potent canal de comunicació per conèixer tots els detalls d’un programa en el qual participen més de 30 països dels cinc continents.

Història, ciutats participants, iniciatives, manuals, guies, notícies i novetats estaran disponibles per als usuaris amb l’objectiu de contribuir a millorar les condicions de vida dels nens, nenes i adolescents del planeta.

També els protagonistes, els nens i les nenes, tindran un espai dedicat a la web. A més d’accés directe a la Convenció sobre els Drets de l’Infant, els visitants trobaran en aquest apartat diversos enllaços a iniciatives promogudes per joves per amplificar la veu de la infància i l’adolescència.
El web acabat d’estrenar utilitza diversos recursos gràfics per a visualitzar la informació relativa al programa. Per exemple, a través d’una línia de temps reconstrueix la història del programa des del seu llançament el 1996 fins a l’aparició del nou web.

En total, un recorregut de 22 anys al qual s’han anat sumant ciutats i països de tot el planeta, alguns com a participants actius del programa i altres en procés d’implementació. Els uns i els altres figuren al mapa interactiu disponible a la nova web, que inclou informació actualitzada, recursos, vídeos i enllaços als llocs més rellevants de cada un dels països. Es tracta d’una excel·lent eina per accedir amb un sol clic a la radiografia global del programa.

En total, són 31 els països participants en el programa, 9 d’ells en procés d’implementació. La iniciativa promoguda per UNICEF funciona a ple rendiment a Alemanya (10 municipis, 6 a procés) Andorra (7 municipis), Àustria (143 municipis), Bielorússia (25 municipis), Belize (9 municipis), el Brasil (10 Plataformes de Centres Urbans i més de 1.900 municipis amb el segell UNICEF – Municipi Aprovat), Canadà (49 municipis, 1 mancomunitat regional), Corea del Sud (18 municipis), Costa Rica (32 municipis), Eslovènia (15 municipis), Espanya (170 municipis) , Finlàndia (16 municipis), França (231 municipis, 9 mancomunitats) Itàlia, Jordània, Mongòlia (4 províncies i 1 districte), Moçambic (7 municipis), Nova Zelanda, Portugal (29 municipis), Regne Unit (4 municipis), Suïssa (30 municipis), Turquia (150 municipis en el període 2016 -2020)).

A més, en procés d’implementació es troben Xina (1 municipi pilot), Colòmbia (2 municipis), Emirats Àrabs (1 municipi pilot), Islàndia (1 municipi pilot), Japó, Polònia (1 projecte pilot), Suècia (5 municipis pilot ), Ucraïna i Vietnam (1 municipi).
Andorra, país Amic de la Infància

Recordem que des del passat 9 de novembre, els 7 comuns d’Andorra tenen el certificat de Ciutats Amigues de la Infància. Això ha estat fruit de la implicació de tots els comuns i el resultat d’un procés llarg durant el qual es va fer una anàlisi de la situació de la infància a cada parròquia, es van fer una sèrie de recomanacions com tenir un Consell Infantil a la parròquia i un punt focal per temes d’infància a cada comú, entre d’altres i un cop posades en marxa i amb el compromís de continuar treballant pels drets dels infants de la parròquia i del país, els set comuns van ser certificats com a Parròquies Amigues de la Infància en una jornada que va tenir lloc a Sant Julià de Lòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada