UNICEF Andorra reparteix 30.500 guardioles solidàries per recaptar fons per al Tercer Món

El Comitè d’Andorra de l’UNICEF reparteix, des d’aquest dijous, 30.500 guardioles solidàries per la campanya ‘Els teus estalvis mai havien arribat tan lluny”, que compta amb la col·laboració de l’Associació de Bancs Andorrans. Tal com ha informat l’ONG, les guardioles solidàries es convertiran en “regals que salven vides”, per lluitar contra la desnutrició, la manca de vacunes o la falta de recursos en l’escolarització dels infants a través dels programes d’UNICEF en els països del Tercer Món. 

Els diners recaptats a través de les guardioles, que es reparteixen amb la revista ‘7 dies’, es transformaran en productes reals i tangigles, com vacunes contra el xarrampió, mosquiteres o quaderns escolars, que UNICEF utilitza en els programes que porta a terme als més de 190 països i territoris on treballa per a canviar la vida dels infants.

A tall d’exemple, l’UNICEF ha indicat que amb 1,20 euros es pot donar el tractament contra la desnutrició severa a un nen de menys de 5 anys, amb 13,82 euros es poden subministrar dues mantes, amb 16,45 euros es poden vacunar 230 nens contra el tètanus, amb 29,86 € es pot subministrar un kit de primers auxilis i amb 189,03 es reparteix ‘l’escola en una caixa’ que conté material escolar per 1 aula de 40 nens.

Les persones que vulguin participar en la campanya poden retornar la guardiola solidària amb el que hagin recollit a qualsevol oficina bancària del Principat per a què facin un ingrés al compte del Comitè Nacional d’Andorra per l’Unicef. Al termini de la campanya, que finalitza al gener, s’informarà de en què s’han convertit els fons recollits i fins a on han arribat. 

Text: ANA