Unicef Andorra engega la 2a edició de la campanya ‘Ara no podem parar’

Seguint amb la lluita contra la desnutrició, encara avui una de les principals causes de mortalitat infantil, Unicef Andorra inicia, per segona vegada, la campanya solidària ‘Ara no podem parar’. La recaptació d’enguany es destinarà a combatre la desnutrició infantil mitjançant els programes de supervivència infantil d’Unicef. Tal com detalla l’ONG, la desnutrició està darrere de prop de la meitat de les morts infantils d’infants menors de 5 anys que es produeixen a tot el món. Així, la campanya ’Ara no podem parar’ contribuirà a millorar la situació d’una part dels 17 milions d’infants del món que sofreixen actualment desnutrició aguda causada per la falta d’aliments.

Tot i que l’objectiu de la campanya se centra en la lluita contra la desnutrició, Unicef Andorra vol donar cabuda també, a través de continguts i missatges, a altres causes igualment rellevants. Així, malgrat els avanços, encara avui moren 16.000 nens menors de 5 anys per causes que es poden evitar. La pneumònia, la diarrea i la malària segueixen sent les principals causes de mortalitat infantil. Malalties que es poden prevenir fàcilment amb una vacuna, una mosquitera o accés a aigua potable.

Quant a les xifres recopilades, Unicef Andorra concreta que des de 1990 la taxa de mortalitat infantil de nens entre 0 i 5 anys s’ha reduït un 53% gràcies als treballs de prevenció i tractament de les causes que la provoquen. El 1990, 13 milions d’infants morien a l’any per causes evitables. Malgrat haver reduït aquesta xifra a menys de la meitat, s’estima que durant el passat any 2015, 5,9 milions de nens menors de 5 anys van morir a causa de malalties com la pneumònia, la diarrea, la malària, el xarampió, la desnutrició aguda greu o les complicacions durant el part.

Enfront aquesta situació, l’objectiu que persegueix la campanya ‘Ara no podem parar’ és que cap infant mori per causes que es poden evitar. Per aquest motiu, des d’Unicef Andorra es recalca la necessitat de sensibilitzar la població i mobilitzar més recursos econòmics, per impedir que la tendència descendent en les xifres de mortalitat infantil s’interrompi o inverteixi el seu curs.

S’hi pot col·laborar enviant un SMS amb la paraula UNICEF al 606. Amb el cost d’un SMS (0,90 euros), Unicef pot tractar un infant durant un dia contra la desnutrició aguda. També s’hi pot col·laborar a través del web www.unicef.ad/ara-no-podem-parar.