Unes 400 persones assisteixen a l’aplec per commemorar el 50 aniversari de l’Esbart Laurèdia

L’Esbart Laurèdia ha celebrat enguany els 50 anys de la seva fundació. Per commemorar l’efemèride, el grup de dansa ha preparat diverses activitats durant l’any. Un d’aquests actes ha tingut lloc aquest dissabte a l’Auditori Claror del Centre Cultural on 200 dansaires de diversos grups han actuat davant 400 persones entre les quals hi havia els dos cònsols i la consellera de Cultura. En l’aplec d’esbarts, a més de l’amfitrió, han pres part tots els grups de dansa folklòrica del país: el Sant Romà d’Encamp; el Valls del Nord de la Massana i Ordino; el Dansaire d’Andorra la Vella i el Santa Anna d’Escaldes-Engordany.

També ha participat el Ballet Folklòric Sarrià de Barcelona que havia estat dirigit pel desaparegut Jordi Torres que s’havia fet càrrec de l’Esbart Laurèdia. Al final de la representació, els dos cònsols, la consellera i el president del’Esbart Laurèdia han lliurat als participants els recordatoris de l’aplec. El grup, que ara dirigeix Jaume Torra, també prepara dues activitats més per celebrar el cinquantè aniversari.

El diumenge 16 de juny els més joves dels esbarts (grups d’iniciació, infantils i juvenils) oferiran l’espectacle Per molts anys en dansa. I el 16 de novembre, l’Esbart Laurèdia repassarà la història de l’entitat en l’actuació 50 anys en dansa, en què ballaran antics dansaires, veterans i cos de dansa. El març passat el grup va organitzar un aplec d’esbarts infantils i juvenils en què van participar més de dos-cents dansaires.

Text i foto: santjulia.ad

TOTES LES NOTÍCIES