Per setè any consecutiu, el Pessebre de Canillo ha tornat a instal·lar-se pels carrers del poble amb l’objectiu de portar, de nou, la màgia del Nadal a la parròquia. Com a novetats, la consellera de Turisme del Comú de Canillo, Meritxell Alcobé, ha explicat que s’han adquirit quatre figures noves a mida real, dues construccions que recreen un paller i una botiga, i algunes figures petites d’animals repartides per tot el poble. Alcobé ha destacat que l’activitat s’ha consolidat any rere any i cada cop atreu més turistes. A més, també és un gran atractiu per als infants, i per això aquest dijous, en el marc de la inauguració, s’han convidat tots els alumnes de les escoles de Canillo així com els de col·legi Janer.

Les autoritats de la parròquia, encapçalades per l’equip comunal, han inaugurat aquest dijous, per setè any consecutiu, el Pessebre de Canillo, una instal·lació amb figures a mida real que recreen les escenes més típiques del Nadal -el naixement de Jesús, els Reis Mags, etc.- així com els oficis i el bestiar tradicional de l’època. L’activitat permet fer un recorregut pel poble, -començant per la plaça Carlemany, on es concentren els animals i els oficis tradicionals-, i continuant per la capella de la Santa Creu, que alberga el naixement, la zona del Palau de Gel, on enguany s’hi ubiquen els Reis Mags, el carrer Major i l’església de Sant Serni, on acaba el circuit.

Les novetats d’enguany consisteixen en quatre noves figures humanes a mida real (un ferrer, un terrissaire i dos pastors), dues cases que recreen un paller i una botiga, i noves figures petites. Malauradament, les ventades del passat 22 de novembre van malmetre algunes figures d’animals que ja s’havien començat a col·locar. Tal com ha indicat Meritxell Alcobé, algunes s’han pogut arreglar, però d’altres no. En total, el Pessebre de Canillo compta amb gairebé 300 peces a mida real, i es podrà visitar fins al proper 31 de gener.

D’altra banda, i per tal de complementar el Pessebre, els alumnes de les escoles de Canillo han elaborat enguany les boles per decorar els arbres del davant del Palau de Gel.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada