Unes 170 persones de la Seu i Andorra participen a la 5a Diada esportiva de la gent gran

Avui dimecres, 2 de maig, s’està celebrant a la capital de l’Alt Urgell la cinquena Diada Esportiva de la Gent Gran de la Seu d’Urgell i Andorra, on hi prenen part un total de 170 padrins i padrines, dels quals 145 són urgellencs, mentre que els altres 25 procedeixen de les parròquies d’Andorra la Vella, la Massana i Ordino.

Cal recordar que aquesta diada té com a objectiu la promoció de la pràctica de l’exercici físic amb activitats lúdiques, així com a fomentar els intercanvis socioculturals i esportius amb caràcter participatiu. La iniciativa es realitza en col•laboració amb l’Ajuntament de La Seu d’Urgell i el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell i el Ministeri de Salut i Benestar, de manera alternativa.

La jornada s’ha iniciat a primera hora del matí amb un acte inaugural que ha estat presidit per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, per la regidora de la Gent gran de l’Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, i per l’assessor tècnic de Benestar del Govern d’Andorra, Ramon Nicolau.

D’altra banda, cal remarcar que la inauguració simbòlica d’aquesta diada esportiva de la gent gran ha anat a càrrec de dos alumnes de l’escola Albert Vives de la Seu d’Urgell, els quals han donat la benvinguda als padrins i padrines que s’han donar cita al Palau d’Esports, i els han encoratjat a seguir practicant activitats físiques.

En aquest sentit, l’alcalde urgellenc Albert Batalla ha donat l’enhorabona a les 170 persones grans de la Seu i Andorra que avui participen en aquesta diada a la nostra ciutat “per entrar a la vellesa amb força i dinamisme”. “Aquests tipus d’activitats ajuden que la gent gran sigui gent activa, i visqui amb una actitud positiva”, ha afegit Batalla. També la regidora de la Gent Gran de l’Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, ha volgut incidir en aquest missatge i ha manifestat que “per adaptar-nos als canvis de la vida, és bo i saludable alguna activitat física, ja que ajuda a un envelliment actiu i positiu”.

Per la seva part, l’assessor tècnic de Benestar del Govern d’Andorra, Ramon Nicolau, ha remarcat la importància “d’envellir activament, a través d’activitats col·lectives tot fent-les amb salut i entusiasme”.

 

Diada Esportiva

Després dels parlaments inaugurals per parts de les autoritats urgellenques i andorranes, els padrins i padrines han protagonitzat, en diversos grups, un seguit d’exhibicions de gimnàstica de manteniment amb coreografies.

La jornada ha seguit amb la participació de les persones grans en diferents activitats com un taller de ball, ioga i marxa nòrdica. Després del dinar, a la sala polivalent de la zona esportiva, tindrà lloc un ball per a tots els participants al palau d’esports que clourà la diada esportiva d’enguany.

(Fotos: Ajuntament de la Seu d’Urgell)

(Cliqueu a sobre per ampliar)

TOTES LES NOTÍCIES