Unes 150 veus dels Petits Cantors Lliures interpretaran el ‘Rèquiem’ de Fauré a la Seu i Andorra

El Cor dels Petits Cantors Lliures actuarà el proper dissabte 5 de maig a la catedral de la Seu d’Urgell. En aquesta ocasió, 150 veus interpretaran el Rèquiem de Fauré, i repetiran el concert, un mes més tard a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella. La directora del cor, Catherine Metayer, ha explicat que s’interpretarà el Concert de Varsòvia de Richard Addinsell, L’infància de Crist, d’Hector Berlioz i el Rèquiem de Gabriel Fauré.

Durant els darrers quatre mesos el cor de nens, el de nenes i el de Cambra dels Petits Cantors Lliures han estat treballant en el concert que presentaran el proper dissabte 5 de maig a la catedral de la Seu d’Urgell. Durant la interpretació es podran sentir fins a 150 veus, de les quals una vuitantena s’han incorporat aquest any, i moltes cantaran per primera vegada amb una orquestra.

Altres, però, ja són cantants reconeguts, com és el cas de Marc Canturri, que serà el baríton de diverses peces de les que s’interpretaran. A més, l’orquestra que acompanyarà el cor serà la Simfònica de Madrid, i es comptarà amb el pianista Jordi Barceló i la soprano Eulàlia Orobig.

Les entrades es poden comprar per anticipat a les oficines de turisme del país a un preu de 15 euros, així com en el moment del concert, a un preu de 20 euros.

Després de l’estrena d’aquest concert, que vol ser la continuïtat del que es va interpretar l’any passat, amb La missa i la coronació de Mozart, es tornarà a interpretar a Andorra, un mes més tard i sense l’orquestra de Madrid.

Els projectes del cor a més curt termini són les gires d’estiu que faran el cor de nenes i el de nens per separat a França durant els primers dies de juliol, i que també s’interpretarà a Andorra a la tornada.

Pel que fa a la situació del cor, de moment no hi ha novetats sobre la fundació que es voldria crear conjuntament amb el Ministeri de Cultura per unir el Cor Nacional i el dels cantors lliures. Tot i així, el president del Cor dels Petits Cantors Lliures, Carles Ensenyat, manté que la creació d’una fundació és la millor via per al cor, ja que considera que és la manera de ‘donar-li més seguretat’. Assegura que l’objectiu de fer la fundació no és el de trobar patrocinadors, tot i que estan oberts a col·laboracions amb públics i privats, igual que ja han anat fent els darrers anys.

Per ara el finançament del cor es manté amb les mensualitats que paguen els nens, amb les aportacions de privats i amb el que s’obté de les actuacions que fa el cor, tant a Andorra com a l’estranger, sobretot a França.

Si tot anés bé i s’aconseguís més finançament per al cor, un dels objectius que hi ha pensats, no tan a curt termini, és poder oferir beques per cursar estudis superiors de música. Ensenyat explica que hi ha grans veus dins el cor que potser voldrien seguir el camí de la música però no ho fan perquè és car i els pares no ho poden pagar o no creuen que sigui una via segura, i per això les beques podrien ajudar. De fet, el president ha volgut recordar que Marc Canturri és un exemple d’un nen que va començar al cor, va seguir en aquesta via i ara s’ha convertit en una veu molt reconeguda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.