Una vuitantena de veïns de Montferrer tallen la N-260 per demanar una rotonda (Vídeo)

Per tercera setmana consecutiva els veïns de Montferrer han tallat aquest diumenge la N-260 al seu pas per la localitat per demanar que s’hi construeixi una rotonda. El tall de la carretera ha durat quinze minuts, i hi han participat una vuitantena veïns, entre ells l’alcalde de la localitat, Jordi Calvet, i els membres de l’AMPA del l’escola els Agols.

La presidenta de l’AMPA de l’escola els Agols, Lorena Fernàndez, ha indicat que la protesta es seguirà duent a terme fins al proper diumenge 3 febrer, però ha assegurat que continuaran fent talls a la carretera mentre no obtinguin una resposta per part de l’Administració.

La protesta, en la que han participat una vuitantena de persones, ha consistit en fer un tall de quinze minuts a les 17.15 hores a la N-260 al seu pas pel municipi.

“Jo crec que aquesta carretera és de tots. Tothom passa per aquí, tota la gent de l’Alt Urgell i també la gent que va cap a Andorra, no és una cosa que ens molesti només a nosaltres, ens afecta a tots’, ha dit Fernàndez.

L’alcalde de la localitat, Jordi Calvet (CiU), que ha destacat el caràcter ‘popular’ de la protesta, també ha coincidit amb Fernàndez i ha fet una crida als municipis de la comarca perquè es sumin a la reivindicació de Montferrer i Castellbò.

‘El problema el tenim tant els que entrem i sortim a la cruïlla com els que travessen la nacional. Jo voldria convidar als pobles veïns que cada dia pugem i baixem aquí, que es sumessin i vinguessin aquí a ajudar-nos a veure si ens fan cas’, ha dit Calvet.

La cruïlla de Montferrer i Castellbò creua la N-260 al seu pas per la localitat, i malgrat que la velocitat màxima permesa és de cinquanta quilòmetres per hora, molts vehicles no respecten aquest límit.

Fernàndez ha explicat que fa més d’un any van adreçar una carta al Ministeri de Foment per tal de trobar una solució a la perillositat de la cruïlla, però encara no han rebut resposta.

Jordi Calvet, per la seva banda, ha dit a l’ANA que el Ministeri de Foment se li va adreçar per informar-lo de que farien un estudi per trobar solucions a la cruïlla però s’ha queixat de la inacció de l’Administració: ‘Tot són bones paraules però no hi ha cap fet’, ha resumit.

TOTES LES NOTÍCIES