Una vuitantena de músics del país protagonitzen el popular Concert de Santa Cecília

oncaL’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca), l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, l’Escola de Música del Comú d’Escaldes-Engordany, l’Espai de Música Moderna i l’Escola Harmonia seran els protagonistes, per primera vegada, del tradicional Concert de Santa Cecília. El concert en commemoració de la patrona de la música i amb més de vuitanta artistes en escena tindrà lloc el diumenge 16 de novembre, a les 12 h, a l’Auditori Nacional d’Andorra. El repertori inclou peces de Mendelssohn, Piazzolla, Holst i Gumí.

El Concert de Santa Cecília, cita tradicional del nostre calendari, fa front a un repte molt important i engrescador, amb l’organització d’una orquestra sense fronteres, oberta a tots els músics del Principat, de diferents generacions, alguns professionals i altres estudiants, alguns mestres i altres alumnes. S’hi podran escoltar instruments de corda, de vent i de percussió, i un repertori també sense límits: des dels sons de la vella Anglaterra victoriana de Holst, fins a la calidesa del tango argentí de Piazolla; des de la força d’una dansa tradicional jiddisch, fins a la dolçor d’una melodia irlandesa o la noblesa d’un càntic dels apatxes. Tot un món reunit dalt de l’escenari amb una vuitantena d’intèrprets.

Per primera vegada, la Jonca participarà conjuntament amb l’ONCA en la cita musical de Santa Cecília. Les dos formacions andorranes seran les encarregades d’iniciar el concert amb la interpretació d’obres de compositors de referència indiscutible del gran repertori per a orquestra de cordes, com Mendelsshon, Piazzola o Holst, i realitzaran un viatge per diferents estils musicals que aniran des de finals del segle XIX fins gairebé el segle XXI. L’experiència d’unir tots els músics de la Fundació ONCA és una gran i enriquidora fita per a ambdós parts.

El concert seguirà amb la interpretació del conte L’Aina, en Roc i els quatre elements, amb text de David Puertas i música d’Albert Gumí, amb la incorporació de més de trenta alumnes i professors d’escoles de música del Principat. S’assoleix, així, l’objectiu d’aglutinar la força instrumental del territori. Els alumnes i professors de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, l’Escola de Música del Comú d’Escaldes-Engordany, l’Espai de Música Moderna i l’Escola de Música Harmonia interpretaran conjuntament amb la Jonca i l’ONCA, així com amb el narrador David Puertas, l’actor Joan Hernández i els dos estudiants de teatre Ariadna Sala i Frederic Garcia, el conte que narra la història del Guardià dels Quatre Elements, un personatge que té la missió de mantenir units els quatre elements que ho formen tot: l’aigua, la terra, el foc i l’aire. L’Aina i en Roc, dos joves valents, seran els encarregats d’ajudar-lo en aquesta gran fita, a través de les diferents danses musicals interpretades.

La Fundació ONCA compta amb la col·laboració de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella per a la realització dels assajos, així com amb l’ajuda del Comú de Sant Julià de Lòria (La Trapa) i l’Espai de Música Moderna, en la cessió dels instruments de percussió.

La Fundació ONCA agraeix la implicació dels diferents centres musicals així com als seus directors i professorat, amb l’objectiu d’aconseguir que aquesta cita musical, sigui tot un èxit.

Les entrades del Concert de Santa Cecília es posaran a la venda demà, dimarts 5 de novembre, a l’Oficina Nacional de Turisme d’Andorra la Vella i a l’Oficina de Turisme d’Ordino. El preu de la localitat és de 5 euros.

TOTES LES NOTÍCIES