Una voravia entre la Massana, Erts i Arinsal, guanyadora del Pressupost Participatiu 2019

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha presentat aquest dilluns la proposta guanyadora de la tercera edició del Pressupost Participatiu i ha entregat un diploma als ciutadans que van fer-la. Es tracta del projecte “Tram de voravia entre la Massana, Erts i Arinsal (CG4 i CG5)” i ha resultat la més votada d’entre les 23 propostes que complien els requisits. Es dona el fet, a més, que la proposta ja s’havia presentat en les dues edicions anteriors del Pressupost Participatiu obtenint força vots. La dotació econòmica destinada al Pressupost Participatiu és de 300.000 euros.

En total han participat en les votacions 1.737 persones, les quals han emès un total de 3.621 vots. D’aquests, fins a 964 persones s’han decantat per la proposta guanyadora, el que suposa un 26% del total. La segona opció més escollida ha estat la d’instaurar plaques solars als edificis públics amb 448 vots i la tercera, tancant el podi, la construcció d’un parc esportiu sota la rotonda del túnel de les Dos Valires, amb 346. És l’edició que ha recollit més votants: si aquest any han estat 1.737, el 2018 van ser 1.696 i el 2017, 1.082.

El ministre Torres ha destacat que la proposta “ajudarà a millorar la seguretat a la zona” i s’emmarca en la voluntat del Govern d’incloure a la zona viària més espais destinats a vianants o ciclistes. Torres també ha avançat que ja s’han mantingut trobades amb els propietaris contigus a la carretera per poder fer les primeres actuacions abans de la temporada d’hivern.

La proposta guanyadora del 2018 serà una realitat al febrer El ministre d’Ordenament Territorial també ha fet referència a la proposta guanyadora de l’edició anterior, els Arbres del Vent. Torres ha recordat que el projecte es va adjudicar el passat 16 d’octubre i que aquesta mateixa setmana ja s’ha fet la comanda de les infraestructures. La previsió del ministeri, en aquest sentit, és que el projecte estigui enllestit a mitjans del mes de febrer. La dotació final dels Arbres del Vent ha estat de 344.000 euros.