La Ruta del Formatge que organitza l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell tanca aquest diumenge, 26 d’octubre, la seva edició d’enguany amb la visita guiada a la formatgeria artesana La Reula.
La ruta començarà com ja és habitual a les 10 del matí a l’Espai Ermengol amb una breu explicació de la història del territori a través del formatge, es projectarà un vídeo de la història i el procés de producció de la Cooperativa Cadí i es podran degustar productes amb Denominació d’Origen Protegida (DOP), formatges i mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya.
En acabar, en cotxes particulars, els participants es traslladaran fins a la finca La Reula per visitar-ne la formatgeria artesana, situada al terme municipal d’Organyà, al costat dels Hostalets de Tost (Alt Urgell).
Per participar en aquesta ruta cal fer una inscripció prèvia trucant a Turisme Seu (973 35 15 11) o a Turisme Alt Urgell (973 35 31 12). La inscripció és gratuïta.
Ruta dels Formatges 2014: visita de 6 formatgeries artesanes
Aquesta Ruta del Formatge 2014, que es va iniciar el passat mes de maig, ha consistit en la visita d’un total de sis formatgeries artesanes de l’Alt Urgell. Cada mes se n’ha visitat una de diferent amb l’objectiu de donar a conèixer aquest producte agroalimentari del nostre territori i els seus productors, per tal de donar-li el valor que es mereix.
Així, enter els mesos de maig a octubre d’enguany s’han visitat les formatgeries alturgellenques Mas d’Eroles d’Adrall, Serrat Gros d’Ossera, Baridà de Bar, Castell-llebre de Castell-llebre, L’Oliva d’Oliana i La Reula.
Recordem que la Ruta del Formatge s’emmarca dins la programació de Les Rutes Guiades a la Seu d’Urgell i comarca.