Un total de 23 televisions de diferents països del món retransmetran en directe les proves de la Copa del Món de Grandvalira segons la primera llista que han rebut els organitzadors. El director de Grandvalira-Ensisa, Conrad Blanch, considera que és una xifra optimista, i que permetrà superar les audiències assolides fa quatre anys amb la primera Copa del Món, quan es va arribar als 68 milions d’espectadors el dissabte i a 94 milions el diumenge. El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha afegit que els països que oferiran, tant en directe com en diferit, les proves, van en la línia dels mercats als quals Andorra aposta com a destinació d’esquí, i ha fet especial èmfasi en la importància de poder arribar a França i als països nòrdics. D’altra banda, el president de la FAE, Albert Coma, durant la presentació de la competició davant la Comissió Legislativa d’Educació, Recerca, Cultura i Esports, ha anunciat que el mes de juny es demanarà a la Federació Internacional d’Esquí (FIS) la possibilitat d’acollir una prova masculina d’esquí alpí del circuit de Copa del Món de cara al 2021 o 2022.

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, acompanyat del president de la FAE, Albert Coma, i del director de Grandvalira-Ensisa, Conrad Blanch, ha comparegut aquest dimecres davant la Comissió Legislativa d’Educació, Recerca, Cultura i Esports, per presentar la Copa del Món de Grandvalira 2016, després que aquest dimarts es presentés davant dels mitjans de comunicació.

A la presentació, Albert Coma ha anunciat que durant la propera reunió de la FIS al mes de juny, demanarà poder organitzar per primera vegada una prova masculina de Copa del Món, de cara al 2021 o 2022. Conrad Blanch, de la seva banda, ha explicat que ja fa molt de temps que tenen aquest objectiu, el d’organitzar una prova masculina a la pista Avet, “ideal per a proves tècniques”, però ha reconegut que “és tremendament difícil” trobar un espai dins del calendari, tenint en compte que cada any hi ha nous països que ho sol·liciten i que els clàssics no volen abandonar.

D’altra banda, Blanch també ha donat a conèixer la primera llista de televisions que retransmetran les proves del 27 i 28 de febrer. De moment n’hi ha confirmades una vintena, de països centreeuropeus i nòrdics, però també ho emetrà Eurosport Asia, i Estats Units i Canadà. D’aquesta manera, el director d’Ensisa considera que l’impacte mediàtic de la competició s’incrementarà de manera important en relació al 2012. A més, Blanch ha destacat que el món de la comunicació ha canviat molt en quatre anys, gràcies a les xarxes socials i altres campanyes per arribar als consumidors i, per tant, es preveu aconseguir més repercussió internacional.

Per la seva part, el ministre Francesc Camp ha destacat la importància d’acollir a Andorra una prova d’aquestes característiques, perquè “és una vitrina per al país tant a nivell turístic com esportiu”. El ministre ha recordat que Andorra Turisme destina 500.000 euros al patrocini de l’esdeveniment, que té un pressupost total d’1,7 milions d’euros. Uns diners que Camp considera molt ben invertits tenint en compte l’alt impacte mediàtic que té i l’impacte econòmic, ja que “és un projecte transversal que afecta molts sectors econòmics”. 

Text i foto: AA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada