Més d’una vintena d’excursionistes han participat en la sortida arqueològica que ha tingut lloc a la vall del Madriu-Perafita -Claror. Durant el recorregut s’ha explicat la història d’aquesta vall, l’impacte de la indústria siderúrgica i la modelació recent del seu paisatge.
La vall del Madriu ofereix al visitant un bon grapat de possibilitats per gaudir de l’entorn paisatgístic i d’un museu viu de la història d’Andorra a l’aire lliure gràcies a les restes que es conserven de la Farga.

El recorregut s’inicia al circuit de les Fonts, passant pel solà de Ramio fins a arribar a la Farga. Una sortida divulgativa en la qual es pretén aproximar la història i el seu patrimoni alhora que es dona a conèixer la vall. Acompanyats per un historiador, els participants de l’activitat aprenen a prestar atenció a detalls gairebé imperceptibles però que ens mostren l’empremta dels nostres avantpassats i l’activitat que es duia a terme en aquesta zona.

Un túnel construït per fer passar el canal que porta l’aigua des del riu Madriu fins a Engolasters, camins empedrats, la borda de Ramio que mostren la gran activitat ramadera i agrícola que hi havia, o les runes de la Farga gràcies a les quals entenem la importància de la indústria siderúrgica del segle divuit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada