Demà, dimarts 21 de juny, finalitza el curs d’alfabetització en català per a persones nouvingudes que s’ha dut a terme a la Seu d’Urgell, organitzat conjuntament pel Servei de Ciutadania i immigració del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell i l’ONG La Seu Solidària.

El curs s’ha basat en el programa ‘Lletres per a tothom’ i va sorgir com a resposta davant la mancança detectada de programes específics d’alfabetització en català de persones adultes nouvingudes a Catalunya.  

L’objectiu bàsic del programa és facilitar l’alfabetització en català a persones adultes d’origen estranger, que no tenen domini de la lectoescriptura.

Aquest programa rep el finançament dins del conveni que se signa anualment entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona per al desenvolupament d’accions en l’àmbit dels serveis socials.

S’ha de considerar, per tant, com un servei social d’alfabetització d’adults en llengua catalana, una acció que inicia un procés formatiu personalitzat per a cada participant i que podrà tenir continuïtat en d’altres accions formatives -tant de llengua com d’altres vessants del coneixement- mitjançant els cursos que ofereixen, d’entre d’altres, el Consorci per a la Normalització Lingüística i la xarxa de formació de persones adultes del Departament d’Ensenyament.  

La formació, que ha estat impartida per La Seu Solidària, ha ofert formació a una vintena de persones i ha comptat amb voluntaris de la mateixa entitat, que han donat suport a les activitats formatives de manera molt satisfactòria.

Les classes es van impartir a les instal·lacions del Casal Cívic de l’Oficina de Benestar Social i Família de la Seu d’Urgell i al CETAP. S’ha de destacar que dins de la mateixa formació s’han realitzat sortides culturals per conèixer el territori i el patrimoni de la Seu d’Urgell, amb el mateix objectiu pedagògic del programa. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada