La concentració contra les retallades en l’ensenyament públic convocada per la Junta de Personal del sistema educatiu espanyol davant l’Ambaixada d’Espanya ha aplegat aquest dijous a la tarda una vintena de persones entre personal docent i alumnes. Com ha reconegut el secretari de la Federació d’Ensenyament de CCOO a Andorra, Pedro Medina, el seguiment de la vaga convocada al país veí no es pot qualificar d’èxit’ i, per tant, caldrà ‘pensar detingudament si hem fallat en alguna cosa els convocants o hi ha un cansament de tant de temps de mobilitzacions’. Medina ha exposat que s’han manifestat per ‘posar fre a les polítiques de privatització descarada dels serveis’ i perquè el Projecte de Llei d’educació és un pas més per ‘convertir l’ensenyament públic en ensenyament de beneficència’.

No sé si esperàvem més o desitjàvem més’. Amb aquestes paraules ha lamentat el secretari de la Federació d’Ensenyament de CCOO a Andorra, Pedro Medina, el baix seguiment de la vaga convocada per protestar contra les retallades (11 persones) i la poca participació en la concentració davant l’ambaixada espanyola per donar suport a les mobilitzacions realitzades a Espanya.

Segons Medina, la percepció és que la situació cada cop és més greu, però ha reconegut que ‘avui no podem parlar d’èxit’. Els motius d’aquesta poca implicació no els ha volgut desvetllar, però ha afirmat que tot i que un dia de vaga és un dia menys de sou ‘a diferència de les persones que treballen en el sector privat, un dia de vaga no és un risc de que et diguin que demà no cal que vinguis’, ‘no és una justificació que em sembli especialment raonable’, ha apuntat.

El que si podria justificar aquesta manca de suport, segons el responsable del sindicat, és la ‘responsabilitat’ de no ‘afegir més llenya al foc’ en un moment en que el sistema educatiu espanyol a Andorra és a les primeres pàgines dels diaris ‘per una sèrie de notícies que no són notícia’.

professors-ambaixadaPel que fa a la por dels docents dels dos centres on suposadament perilla el seu futur, Medina ha indicat que ‘no han transmès cap motiu’, però la qüestió d’aquestes dues escoles va més enllà d’aquest fet. ‘Bàsicament és un tema polític entre el Govern espanyol i l’andorrà’, ha afirmat. Com a representants dels treballadors ‘ens preocupa que es mantinguin els llocs de treball o que es recol·loqui el personal’, ha afegit.

La convocatòria a Espanya incloïa alumnes i pares i el seguiment ha estat ‘molt notable’, segons Medina. Les notícies que els arriben són que el Consell de Ministres d’aquest divendres podria deixar ‘aparcat una temporada’ el projecte de Llei de la Lomce, el que demostra que la mobilització ‘ha influït’.

Per últim, el responsable de la Federació d’Ensenyament de CCOO a Andorra ha assenyalat que al Principat els professors se senten concernits com a treballadors espanyols, mentre que entre els alumnes d’aquest sistema educatiu hi ha una proporció molt gran d’andorrans o immigrants d’altres procedències que se senten ‘menys concernits’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada